Меню Затваряне

Как да се предпазим от Friend’s Naked Video във Facebook

facebook_naked_video_trojanТроянският кон, който вероятно е инфектирал милиони потребители във Facebook, стигна и до България.

Ако видите, че някой от приятелите ви във Facebook е тагнат в клип, който носи името [Име на човек]’s naked video( или private video, има вариации), не отваряйте линка. Отварянето му ще ви отведе към фалшив Youtube клип. Появява се съобщение, че вашият Flash Player има нужда от подновяване, а заедно с него – и линк с предложение да обновите инсталацията си. Ако го направите обаче инсталирате на компютъра си троянски кон Trojan.FakeFlash.A, който може да ви създаде доста главоболия.

Ако не сте сигурни дали сте се заразили с троянския кон, бихте могли да отворите вашия регистър на дейността във Facebook (Настройки>Регистър на дейността), за да проверите дали няма някаква странна активност в профила ви.

Ако вече сте заразени, има няколко варианта. Ако имате антивирусна програма, активирайте я.

Ако сте с Windows 8, бихте могли да прегледате този наръчник за ръчно отстраняване на троянския кон.

На тази страница, в частта HOW TO REMOVE Trojan/FakeFlash.A MANUALLY? също има кратки напътствия за ръчното отстраняване на вредния код, които включват рестартирането в Safe Mode и преглеждането на регистъра.

Някои софтуерни компании като Enigma Software предлагат безплатен скенер, който може да открие троянския кон, но не и да го изтрие. За изтриването ще трябва да си купите друг софтуер на компанията.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *