Меню Затваряне

Могат ли Анонимните да ви направят богат?

Сребролюбци, внимание! Анонимните са решили да ни направят милионери.

Е, не съвсем.

Попаднах на спонсорирана страница във Facebook, към която имаше анонсирана статия: „Анонимните решиха да атакуват световните пазари. „Това ще е по-голямо дори от откриването на интернет. Ще създадем първите трилионери!“

Реших да видя как точно смятат да го направят.

Отворих линка, който ме отведе към фалшива страница на CNN. Статията разказваше за това как Анонимните са открили система за предвиждане цените на финансовите инструменти и искат да я споделят с целия свят. Съвсем между другото статията публикуваше и линк към вълшебния софтуер, който предполагаемо ще ви направи богати.

На този етап вече е ясно, че става дума за някаква измама, но е интересно защо е забъркано и името на Анонимните. Линкът водеше към страница, от която може да се свали Quantum Code. Това е софтуер за търговия с бинарни опции, за който бях чувал и преди.

Този вид софтуер, изглежда, е станал доста популярен напоследък, защото ако проверите в Google за binary robot, ще ви излязат десетки, ако не и стотици резултати. Всички те обещават да умножат вложените от вас пари чрез търговия с бинарни опции: финансов инструмент, който се предлага и от някои български борсови посредници.

Проблемът е, че много от тези софтуерни продукти се предлагат от нелицензирани брокери и са просто капан за наивници. Това разследване на Independent например нарича нелицензираната търговия с бинарни опции „Най-голямата измама, за която никога не сте чували“.

Според Гари Хортън, автор на сайта ScamAvenger, такъв е и случаят с Quantum Code. „В Quantum Code няма нищо магическо, а Майкъл Крауфорд: т.нар. милионер, който се появява в промоционалните клипове на софтуера, не съществува. Това е просто актьор“, казва Хортън.

Според него търговия с Quantum Code изобщо не се случва: след като  си инсталирате софтуера и си откриете сметка, вие не можете да си изтеглите парите от нея. Човекът взе парите и избяга, както сме свикнали да казваме в България.

Цялото разследване на Хортън около Quantum Code е публикувано тук.

Забавното в цялата история е, че Quantum Code използва като маркетингов инструмент Анонимните, чието име придоби романтична осанка и стана част от праймтайм новините. Вкарването на Анонимните в промоцията на Quantum Code е хитър трик, който вероятно ще заблуди доста хора, тъй като звучи непознато, вълнуващо и… сериозно.

Затова, ако и вие попаднете на подобна реклама, зле прикрита като новинарска статия, имайте едно наум: Анонимните нямат никакви планове да ви направят богати.

Related Posts

1 Comment

  1. продавалник

    Според мен всичко може когато има кабел до сървъра където е дадената услуга.

    Въпроса е че, след всяко действие остава следа.

    В Европа всичко може да се проследи!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *