Меню Затваряне

iPhone ще има „бутон против ченгета“

Обновена на 22.09.2017 от Questo

The Verge съобщава за нова функция в iOS 11, която позволява да деактивирате отключването на вашия iPhone с пръстов отпечатък.

Touch ID е сензорът на Apple за разпознаване на пръстови отпечатъци. В момента, ако искате да деактивирате Touch ID за отключване на смартфона си, е необходимо да влезете в настройките на устройството и да направите ръчно необходимите промени. Има и други варианти да изключите Touch ID – например да рестартирате телефона или неколкратно да сложите  върху сензора грешен пръст. Тези варианти обаче отнемат известно време.

Новата функция ви позволява да деактивирате отключването с пръстов отпечатък като натиснете бързо 5 пъти основния бутон на iPhone, където е Touch ID сензорът.

Петкратното натискане прави две неща. Едното е, че изкарва на екрана опция да направите спешно повикване: за САЩ ще е до 911, а за ЕС вероятно ще е до 112. Другото, което се случва е, че телефонът ви вече не може да се отключи с пръстов отпечатък; трябва да въведете код за отключване.

Отключването с пръстов отпечатък е налично за моделите от iPhone 5S нагоре, както и за новите модели на iPad. Въпреки че е по-удобно от въвеждането на код за достъп всеки път, то може да бъде използвано за отключване на телефона против волята ви.

Тъй като има случаи в САЩ, в които полицията отключва iPhone–ите на заподозрени лица без тяхно съгласие, новата функция за деактивиране на Touch ID стана известна като „бутон против ченгета“. Причината е, че с нея деактивирането може да стане в рамките на около секунда – по-бързо от кой да е от другите методи – което би могло да бъде във ваша полза, ако се озовете в подобна ситуация.

Или пък ако например гаджето ви е посягащ принц, който иска да види с кого си пишете във Facebook; въпреки че за съжаление в този случай „ченге бутонът“ едва ли ще ви спести неприятностите.

Ето как да активирате отключване на iPhone с пръстов отпечатък. В същата статия ще разберете и какви са предимствата и недостатъците на този метод.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *