Публикувана на 25.12.2014 от Христо Петров
Последна промяна на 25.12.2014
Facebook, наред с всичко друго, се превърна във водеща платформа за споделяне на изображения. Още през 2011г. във Facebook са се публикували около 200 млн. снимки дневно, твърди Джъстин Мичел, софтуерен инженер в компанията, в този отговор в Quora. От тогава обемите вероятно са нараснали значително.
Facebook предоставя възможност на потребителите да копират и изтеглят качените във Facebook снимки. Това е функция, заради която много професионалисти (фотографи, графични дизайнери и т.н.) недоволства. Тя засяга и обикновените потребители, които поради незнание или небрежност публикуват безконтролно снимките си във Facebook, без да си дават сметка, че по този начин може би издават важна информация за себе си и близките си.
Към днешна дата (25.12.2014г., Весела Коледа!) Facebook не предоставя директна възможност да блокирате копирането и изтеглянето на ваши снимки от други Facebook потребители. Ако искате да ограничите достъпа до конкретни снимки или албуми, ще трябва да го направите с промяна на настройките за поверителност. За да определите кой може да вижда снимките в един албум, влезте в профила си, а след това в секцията Photos. От там влезте в Albums. В долния десен крайн а всеки албум ще откриете иконата за определяне на аудиторията (Audience Selector). С нея можете да определяте кой може да вижда даден албум: всички, само вашите приятели, само вие или само избрани от вас хора.
Извън тези настройки има няколко прости решения, които ще ви помогнат да спрете нежеланото споделяне на ваши снимки.
– Публикувайте снимки с ниска резолюция;
– Слагайте воден знак на снимките си. Подходящо решение за професионалисти, а и в интернет могат да се намерят безплатни онлайн услуги, които правят това вместо вас (един такъв пример);
Искате да научавате новините на момента?
|| >>> Следвайте Questona във Facebook || >>> Следвайте Questona в LinkedIn ||

Здравейте, извинявам се, че въпроса ми не е пряко свързан със статията, но пак става дума за снимките. Забелязал съм потребители, които си сменят профилната снимка с по-стара без да им се появява като публикация обновлението на стената. При мен винаги ми прави копие и излиза като сега публикувана. Търсих информация, но до момента не можах да открия нищо.
Поздрави!
Вероятно просто я трият от стената си веднага след като я публикуват.
Здравейте искам да питам как да направя публичните ми снимки да не се харесват от хора които не са ми в приятели, виждала съм профил с публични снимки но няма бутон like само share. Какво ли не опитах не става. Примерно ако имма 5 публични снимки да излиза смао бутон share
Благодаря и чакам отговор