Меню Затваряне

Как да скрия икона на системно приложение в Android

Обновена на 30.01.2018 от Questo

В тази статия ще разгледаме един лесен начин да скрием от екрана на смартфон иконите на системни приложения като Gmail. Защо ви е да го правите? Може би не искате някой да чете пощата ви във ваше отсъствие. А може би просто ви дразни фактът, че иконите на приложения, които никога не ползвате, заемат място на екрана ви.  Системните приложения се отличават с това, че не могат просто да бъдат изтрити. Можете обаче да ги деактивирате, което ги скрива от екрана и ги прави по-трудни за откриване.

Нека да започнем отначало. Скриването на икона няма да ви помогне срещу хора, които искат да ви четат кореспонденцията. Ако не искате някой да ви гледа в телефона, заключете го с парола. Това е първата и в повечето случаи много важна стъпка, за да подсигурите устройството си.

Като допълнителна мярка можете да инсталирате приложение като AppLock, което заключва отделните приложения като Gmail или Facebook. Приложенията за заключване обаче невинаги са ефективни (в Youtube е пълно с клипчета как да се заобиколи защитата им). А и в общия случай те не скриват иконите на заключените приложения, така че всеки може да види, че тези приложения са инсталирани на телефона ви.

Някои смартфони с Android като например моделите Samsung Galaxy имат в менюто си вградена опция за скриване на приложенията от екрана. Има и приложения, наречени лончъри, които могат да се използват, за да скрият дадена икона от екрана.

Вместо това ще разгледаме един прост трик, който не изисква инсталирането на допълнителен софтуер и помага да скриете иконите на системни приложения.

Ще използваме възможността за деактивиране на приложенията. Когато деактивирате едно приложение, иконата му изчезва от екрана на смартфона, но не се изтрива от устройството.

За да деактивирате приложение, влезте в:

Settings>

Apps>

All

Изберете приложението, което искате да скриете. Изберете Disable (на български може да е „Деактивиране“). Вероятно ще получите системно съобщение дали искате да замените приложението с фабричната му версия. Потвърдете. Иконата наприложението ще изезне от екрана на смартфона.

Да кажем, че сте деактивирали Gmail, но след известно време искате да го използвате отново. Влизате в:

Settings>

Apps>

Disabled

Избирате Gmail от списъка с приложения и го активирате. Приложението ще им нужда от известно време, за да се синхронизира с основния ви Gmail акаунт, особено ако имате много писма в пощата си. Може да не звучи много удобно и ефективно, но върши работа, ако трябва спешно да поскриете някоя и друга програма от телефона си.

Подобни статии

3 Comments

  1. Saasha

    Здравейте!Инсталирал съм една програма за подслушване, иконата се скрива от екрана,има такава опция,но остава в инсталирани приложения.Има ли начин да я скрия или да променя иконата й,за да не я вижда в инсталирани приложения? Благодаря ви!

    • Валерия

      Здравей Saasha може ли да ми кажеш как се казва тази програма за подслушване която може да се скрия от екрана благодаря ти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *