Меню Затваряне

Hack The Week: Тех събитията през следващата седмица (27 януари -2 февруари)

Обновена на 16.02.2018 от Questo


Досега рубриката за интересни неща, случващи се в София, покриваше само събития през уикенда и почивните дни, поради което случващите се през седмицата събития оставаха неотразени. Време е да поправим тази грешка. HackTheWeek вече ще хвърля по едно око и на технологично ориентираните събития, които се провеждат в работни дни. Запазва се тенденцията да се споделят предимно бюджетни събития, за които няма откъде другаде да чуете. Ето я първата партида.

RxJava, Firebase and its future with Ocado
Какво: Уъркшоп
Кога: 30 януари, 18:30 часа
Къде: Questers
Вход: N/A

Семинар с практическа част, посветен на RxJava и Firebase и ролята им в разработката на софтуер. Никъде няма информация за билети, което вероятно означава, че достъпът ще е свободен. Събитието се провежда в офиса на Questers, приключва в 21 часа, след което е предвиден около половин час за раздумка и пиене.

Клас по бирена йога
Какво: Йога
Кога: 30 януари, 18:30 часа
Къде: Studio 4 DANCE
Вход: 12 лв.

Комбинацията от бира и йога може да звучи нетипично, но емпирични проучвания показват, че двете неща се вързват доста добре. Класовете са пилотен проект за България и добро решение за отмаряне след дълъг работен ден пред компютър. Провеждат се всеки вторник и четвъртък, а в цената на занятие са включени и две бири. Студиото е близо до Бизнес парка, така че е подходящо за програмисти и всички, които се занимават с ИКТ.

Sofia Flylancer Meetup
Какво: Среща
Кога: 31 януари, 18:30 часа
Къде: betahaus Sofia
Вход: Свободен

Темата на събитието е дигиталното номадство и дистанционната работа. Презентация и лектор няма да има, вместо това организаторите ще се опитат да направят нещо като дискусия между самите участници. Предполагаемо от нея ще разберете какво е да си дигитален номад и да работиш от вкъщи, както все по-често се случва в компаниите от ИКТ сектора. А, да, ще има безплатна бира.

Information Technology Careers at Sutherland
Какво: Семинар
Кога: 1 февруари, 14:00 и 18:00 часа
Къде: Sutherland България (офисът им е в Serdika Mall)
Вход: Свободен
Ако искате да правите кариера в аутсорсинг индустрията, един от най-големите местни работодатели набира нови кадри. На събитието служители от компанията ще разкажат какви хора си тярсят, а ако проявявате интерес можете да направите на място интервю за някоя от свободните позиции.

Crypto Trading: Portfolio Management
Какво: Семинар
Кога: 1 февруари, 19:00 часа
Къде: Хотел „Хемус“
Вход: Свободен
Не че не е пълно с такива, но това събитие ще разгледа актуалната тема за криптовалутите и инвестициите в тях. Ще се обсъждат разни наболели въпроси като има ли балон при криптовалутите. Лектор ще е Паскал Таларида, който има обучителен център за трейдъри в България.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *