Меню Затваряне

HackTheWeek: Тех събитията през следващата седмица (3 -9 февруари)

Обновена на 16.02.2018 от Questo

Ще започна с най-абсурдното: тази седмица в София ще се проведе събитие на ИКТ индустрията, входът за което е 550 евро. Част от работата ми е да участвам в организирането на събития и ми е трудно да си представя какво оправдава подобна цена за двудневен форум в хотел; сигурен съм обаче, че ще има десетки желаещи, които да платят толкова пари за билет.

За всички останали съм подготвил кратък списък с безплатни или бюджетни събития на ИТ тема, които ще се проведат в столицата и вероятно ще са много по-полезни, ако искате да научите нещо ново.

Backpropagation & Gradient Descent
Какво: Лекция
Кога: 7 февруари, 19:00 часа
Къде: Sopharma Business Towers, зала „Запад“
Вход: Свободен

Организаторите от HyperScience провеждат курс, посветен на дълбокото учене и изкуствения интелект, а това е една от лекциите. Темата е форм,улирана така, че само човек, който се занимава с изкуствен интелект, може да я разбере (аз не можах). Подходящо за разработчици и студенти. Изкуственият интелект е следващата гигатнска индустрия, която ще автоматизира голяма част от човешките дейности и предполагаемо ще довде до края на света такъв, какъвто го познаваме. Очаква се да има огромен глад за специалисти в областта на AI, така че ако си търсите нова кариера, може да започнете от тук. Пък и след края на лекцията ще има пица и бира.

Sofia Tensorflow & Machine Learning Meet up
Какво: Уъркшоп
Кога: 7 февруари, 18:30 часа
Къде: Puzl Coworking
Вход: Свободен

Ако си падате по машинното учене, това събитие изглежда като за вас. Презенаторите и темите им звучат доста любопитно: по време на срещата ще се разисква използването на машини за предсказване цените на акциите, както и основните митове в машинното учене. Отделете си няколко часа и ако ви е интересно да чуете за лютното училище на Google за машинно учене.

Leader Talks с Васил Терзиев
Какво: Семинар
Кога: 8 февруари, 19:00 часа
Къде: Carrusel Club
Вход: Свободен

Съоснователят на „Телерик“ Васил Терзиев ще говори за лидерство, предприемачество, бизнес и прочие. Това като цяло няма нищо общо със сухата практика на информационните технологии, но Васил – като човекът, който се грижеше за продажбите в „Телерик“ – има дар слово и знае как да увлича публиката. Той и другите съоснователи на компанията продължават да се ползват с голям респект в софтуерната индустрия, а сега са се съсредоточили върху развитието на своята „Телерик Академия“, в която се отделиха, след като продадоха „Телерик“ на американската Progress Software.

Как да използваме Instagram Stories за бизнес цели
Какво: Семинар
Кога: 9 февруари, 19:00 часа
Къде: SoftUni
Вход: Свободен

Смейте се, но управлението на социални мрежи вече е доста добре платена длъжност: ако знаеш как да го правиш. Затова куцо и сакато организира обучения и семинари по темата, а този ще ти излезе без пари (дали ще научиш нещо полезно от него е друг въпрос). Плюс това всичкото „дигитално гуру“ и „интернет инфлуенсър“ на София ще е там, така че ще е подходящо за нови запознанства (ама на тях им кажете, че правите нетуъркинг, че иначе сигурно няма да ви разберат).

Datathon 2018: The First Global Data Challenge
Какво: дейтатон
Кога: 9 февруари, 17:30 часа
Къде: Стопански факултет на Софийски университет
Вход: Свободен за посетители, платен за участници

В традиционния хакатон участниците се разпределят на отбори и им се поставя задача: например да напишат мобилно приложение или друг код. Хакатонът продължава два или три дни, обикновено през уикенда, като през цялото време около екипите се въртят ментори, които им дават съвети. Накрая журито излъчва победители. Е, Data Science Society организира двудневно събитие по модела на хакатона, само че за работа с данни. Ако големите данни са вашето нещо, регистрацията важи до 5 февруари, а цените започват от 10 евро за студенти. За посетители е без пари, но пак трябва да си направите регистрация тук.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *