Как да изтрия акаунта си в Tinder (правилно)

Тази ситуация вече е нещо като модерна класика: разглеждате си профили в Tinder и изведнъж попадате на човек, за когото знаете, че е в сериозна връзка. Защо този човек си е направил регистрация в приложения за срещи? Поставяте въпроса и той/тя твърди, че това е стар профил, който е изтрит отдавна и не знае защо продължава да се появява. Истина ли е това или лъжа?

Факт е, че много потребители инсталират Tinder за известно време, след което изтриват приложението, без обаче преди това да изтрият профила си. Така профилът им продължава да се появява на другите потребители в Tinder. Има дори почти сълзливи блог постинги на девойки, които шокирани откриват, че профилите им още са видими.

Да кажем, че ви е писнало от Tinder. Преди да изтриете приложението, влезте в:

Settings>
Delete Account>

Тук Tinder ще ви попита дали искате да изтрите профила си или само да го замразите с Pause Account. Изберете:

Delete My Account

След това потвърдете пак с Delete My Account.

Това е правилният начин да изтриете профила си така, че той да не се показва на другите потребители. Ако сте го изтрили по различен начин, например:

а) Изтрили сте приложението от смартфона си;

б) Влезли сте в настройките и сте избрали Log Out вместо Delete Account;

то тогава профилът ви може все още да е видим. Какво се прави в такъв случай?

Ще трябва да инсталирате отново приложението и да изтриете профила си; този път по правилния начин. Или, ако не ви притеснява, че снимката, името и информация за вас от Facebook обикаля по екраните на хиляди хора, може и да не правите нищо.

Какво ще се случи, ако не правите нищо? „Потребителите могат да виждат профила ви дори да сте излезли от него – обясни ми Виктория от помощния център на Tinder – Ако не използвате приложението в рамките на 2 седмици, профилът ви ще спре да се показва на други потребители в Discovery“.

Discovery е основната част на приложението, в която разглеждате и харесвате профилите на другите потребители. Така че ако това, което казват от Tinder е вярно, профилът ви би трябвало да изчезне 2 седмици, след като сте изтрили приложението по един от горепосочените грешни начини.

Tinder има основание да скрива неактивните профили, тъй като те са на практика безполезни и разводняват ефективността на услугата, която компанията предлага. Възможно ли е обаче профилът ви да се показва дори и повече от 2 седмици, след като сте изтрили приложението?

Условието е, че „профилът ви ще спре да се показва на други потребители в Discovery“. Само че дори да не се появявате в Discovery е възможно профилът ви да е видим за отделни потребители. Това е така, защото хора, чиито профили сте харесали, могат да виждат вашия профил – дори и той да не е видим за останалите. Ако приемем, че това важи и за неактивните профили, то тогава е възможно да сте изтрили приложението и профилът ви да се показва на определени хора (тези, които сте харесали) много повече от 2 седмици след изтриването.

Ако тепърва мислите да тествате Tinder, прочетете няколко съвета за по-безопасно използване на приложението.

Оставете коментар

Коментарите в този блог са публични. Ако не желаете истинското ви име да бъде публикувано, използвайте псевдоним.