Меню Затваряне

Google работи по собствена приставка за криптиране на пощата

Обновена на 04.06.2014 от Questo

mail_password_emptyИнтернет компанията Google работи по собствена приставка за Chrome за криптиране на имейли, наречена End-To-End. Както името подсказва,  целта на приставката е да криптира съобщението по целия му път от подателя до получателя. Gmail така или иначе предлага криптиране на съобщенията, но има мейл услуги, които не го правят. Според Google в около 65% от случаите, когато изпращате мейл от Gmail до различна имейл услуга, съобщението е некриптирано и може да се прихване.

End-To-End криптира съобщението без значение каква е пощата ви. Достатъчно е да имате Chrome и да инсталирате приставката. Приложението скрива съдържанието на всеки изпратен мейл, но не и неговия подател и заглавието на съобщението – така че не изпращайте писма с ПИН кода си като заглавие.

Приложението е в алфа версия: т.е. още го няма за сваляне в официалния магазин на Chrome, но ако можете да работите със сорс код, имате възможност да тествате как действа.

Официална дата за пускането на End-To-End за крайния потребител засега не се посочва. Докато чакате приложението, подсигурете пощата си в Gmail като следвате тези препоръки.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *