Меню Затваряне

Тази настройка във Facebook издава на всички връзката между вас и мобилния ви номер

Ако имате профил във Facebook, вероятно сте добавили в него мобилни си номер; особено ако използвате мобилното приложение. А ако сте го добавили, вероятно сте задали насторйка на поверителност, която скрива номера от профила ви, така че никой да не го вижда.

Това обаче не решава проблема. Възможно е някой да напише номера ви в търсачката на Facebook и да стигне до вашия профил, независимо, че вие сте скрили тази информация.

За да предотвратите подобно развитие, направете следното. Влезте в профила си, идете в Settings>Privacy>Who can look me up?>Who can look you up using the phone number you provided? и изберете Edit.

Тази настройка контролира кой може да види връзката между мобилния ви номер и профила ви. По подразбиране тя е настроена на Everyone: т.е. всеки, който въведе номера ви в търсачката на Facebook, ще получи като резултат вашия профил.

Вие не искате това. Ако настройката е на тази позиция, най-добре я променете. Имате две възможности: Frineds of Friends (също не се препоръчва) и Friends. За съжаление няма опция Only Me, така че никой да не може да ви намира по мобилен номер, но Friends е донякъде задоволителна алтернатива.

Може да настроите същата опция и за имейл адреса, с който се вписвате в профила си.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *