Британски интернет доставчик разработва SIM карта за анонимен интернет

Британският интернет доставчик Brass Horn Communications разработва SIM карта за мобилен интернет, която ще прекарва целия трафик през Tor. Засега продуктът е в бета версия и може да работи само на територията на Великобритания.

Проектът е продължение на друга подобна инициатива. Интернет доставчикът решава да прекара целия трафик на своите клиенти със стационарен интернет през Tor. Причината е, че британкото правителство въвежда закон, задължаващ доставчиците да пазят данни за трафика на клиентите си за 12 месеца назад. Tor анонимизира интернет трафика и затруднява следенето на потребителите и сайтовете, които отварят.

След това компанията решава, че ще направи същото и с мобилния трафик на своите клиенти.

Идеята за анонимизиране на трафик през мобилен интернет не е нова – и в момента има приложения, които ви позовляват да използвате Tor през смартфон. Някои приложения на телефона обаче могат да изпращат неаномизирани данни дори ако сте настроили устройството да използва Tor.

SIM картата на Brass Horn Communications решава този проблем като блокира всеки трафик, който не минава през Tor. „Искаме да покажем среден пръст на мобилното филтриране и масовото следене“, коментира за Motherboard Гарет Леулин, основател на интернет доставчика.

Един коментар

  1. анонимен каза:

    Супер новина. Дано им потръгне.

Оставете коментар

Коментарите в този блог са публични. Ако не желаете истинското ви име да бъде публикувано, използвайте псевдоним.