Меню Затваряне

Зловредна версия на Pokemon Go щъка из интернет

Обновена на 11.07.2016 от Questo

pokemongoБуквално дни, след като Pokemon Go се появи на пазара, компанията за киберсигурност Proofpoint откри за зловредна версия на играта.

Заразеният софтуер е за Android и се разпространява в неофициални магазини и сайтове за мобилни приложения. Макар да изглежда легитимно, в приложението се крие малуерът Droidjack, който позволява поемането на пълен контрол над заразеното устройство, коментират от Proofpoint. Когато специалистите на компанията свалили и инсталирали зловредното приложение, те установили, че то получава най-различни привилегии, които не би трябвало да получава. Според направения анализ зловредното приложение изпраща събраните от заразения телефон данни на IP адрес в Турция.

Pokemon Go е най-новата игра с името на популярния франчайз, като последната версия залага на т.нар. добавена реалност (augmented reality) и с това предизвика голям интерес сред геймърите още преди излизането си. Зловредната версия на прилoжението е открита само 72 часа, след като играта беше пусната в Австралия и Нова Зеландия.

Изглежда авторите на вредното приложение разчитат на факта, че пусковите дати на Pokemon Go са различни за различните региони на света, което ще изкуши геймърите да си свалят играта от неофициални магазини. В Европа например Pokemon Go все още я няма нито в App Store, нито в Google Play. Така че ако сте открили приложението на друго място, помислете добре, преди да го инсталирате.

Подобни статии

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *