Меню Затваряне

Как да инсталирам WhatsApp на втори телефон

Обновена на 05.05.2023 от Questo

Вашият акаунт в WhatsApp е свързан с телефонния ви номер. Досега беше невъзможно да използвате един и същ WhatsApp акаунт с два различни телефонни номера, поради което беше трудно да чатите през един и същ акаунт от два различни смартфона.

Едно от решенията беше да имате WhatsApp инсталиран на единия телефон, а на другия да влизате през уеб версията на приложението: един вид да използвате втория смартфон като лаптоп.

В края на април 2023 г. WhatsApp вече предлага възможност да използвате месинджъра от два различни смартфона, свързани към един общ акаунт. Функцията ще е достъпна за всички потребители по света, така че ако все още не я откривате на вашия смартфон, просто изчакайте малко.

Обърнете внимание, че това не означава, че можете да ползвате един WhatsApp акаунт с два различни номера. Вместо това ще имате един „основен“ телефон, на който акаунтът ви е регистрриан с телефонен номер, и „вторичен“ смартфон, на който акаунтът ви е регистриран като свързан към основния акаунт.

Досега по този начин беше възможно да свържете към вашия WhatsApp акаунт само таблети, лаптопи или настолен компютър. Вече важи и за смартфони.

Как да свържа втори смартфон към WhatsApp?

За да се възползвате от функцията, трябва вече да имате инсталиран WhatsApp на основния смартфон: това е устройството, където сте регистрирали месинджъра с телефонния си номер.

1. Свалете WhatsApp на вторияния смартфон: това е устройството, което искате да свържете към основния си акаунт.

2. При регистрацията WhatsApp ще ви поиска телефонен номер. Вместо да въвеждате телефонния си номер, натиснете:

More options >

Link to existing account

На екрана ще се появи QR код.

3. Отворете WhatsApp  на основния си смартфон. От менюто идете в:

More options >

Linked Devices >

Link a device

(горното важи за Android, ако сте с iPhone изберете: Settings > Linked Devices > Link a Device)

4. С основния смартфон сканирайте QR кода, който се появи на вторичния смартфон.

WhatsApp на два телефона: какво е важно да знаете

Всеки, който има физически достъп до мобилния ви телефон, би могъл да се свърже към вашия WhatsApp акаунт (например ако оставите смартфона си на масата и излизате за малко от стаята) и да следи комуникацията ви там. Това беше възможно и преди, но за целта трябваше да носи със себе си лаптоп или таблет, които по-лесно се забелязват, а смартфонът се крие лесно в джоба.

Затова е добра идея редовно да проверявате какви устройства са свързани към вашия WhatsApp акаунт.

Също така е полезно да защитите WhatsApp с парола.

Ако свържете втори (вторичен) смартфон към вашия WhatsApp акаунт, не забравяйте да използвайте месинджъра и на основния смартфон. Ако WhatsApp е неактивен на основния ви телефон в продължение на 14 дни, ще бъдете изхвърлени (log out) от всички свързани устройства, на които ползвате месинджъра. Това може да се окаже проблем, ако заминете на дълга командировка в чужбина и вземете със себе си само вторичния смартфон.

 

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *