Меню Затваряне

Как да инсталирам втори Viber на телефона

Толкова много запитвания получих за тази статия, че нямаше как да не я напиша. В нея ще разберете как да си инсталирате втори Viber на телефона си.

Традиционно Viber не ви позволява да имате повече от един акаунт на смартфон. Дори устройството да има две SIM карти, Viber ще използва само едната от тях, за да идентифицира акаунта ви.

Ако се опитате да регистрирате акаунт и за втората SIM карта, Viber ви казва, че смартфонът ви вече е регистриран като първично устройство и на него не може да бъде инсталиран втори акаунт.

Само че може. Възможно е да „разделите“ паметта на смартфона си така, че да изглежда като две отделни устройства за Viber.

Инструкциите в статията са за смартфони с Android. За да ги следвате, ще ви трябва устройство с два слота за SIM карти, както и две SIM карти.

За да имате два Viber акаунта на един телефон, ще трябва да инсталирате приложението Parallel Space (може да се свали безплатно от Google Play). То създава нов дял в смартфона ви, който Viber възприема като отделно устройство.

Как да инсталирам втори Viber акаунт

След като инсталирате Parallel Space, отворете приложението. С него ще направите дублиране на Viber и ще имате втори акаунт на същия телефон.

Ще видите списък с приложения на вашия смартфон, които можете да „клонирате“. Изберете Viber и потвърдете с Add to Parallel Space.

Докато го инсталирах, Parallel Space поиска достъп до доста информация: списък с абонати, обаждания, памет на телефона, лог файлове.

Освен това риложението поиска да инсталирам и допълнителен пакет Parallel Space 64bit Support. Допълнителният пакет от своя страна също поиска достъп до гореописаните данни.

След като инсталирте допълнителния пакет и дадете всички необходими разрешения, ще започне инсталирането на втори Viber на телефона. Ще трябва да въведете телефонен номер (това следва да е номерът на втората ви SIM карта) и да регистрирате акаунта си: така, както бихте го направили нормално.

Ако регистрацията приклюи успешно. Ще имате двоен Viber акаунт – по един за първата и втората SIM карта. Двата акаунта ще работят едновременно и независимо един от друг.

Как да различавам два Viber на един телефон?

Първият ви Viber акаунт (този, който сте регистрирали на основната SIM карта) се отваря както досега с иконката на Viber.

Вторият Viber акаунт се отваря през Parallel Space. Това означава, че първо отваряте Parallel Space и от там избирате иконката Viber(Parallel).

По иконката Viber(Parallel) можете да разпознавате на кой акаунт сте получили съобщение.

Направих тест и опитах да си изпратя съобщение от единия Viber акаунт на другия. Получих го веднага на същия смартфон, но на втория си акаунт.

Заключение

Да имаш втори Viber на телефона е сравнително просто, но това означава да дадете на още едно приложение достъп до данните си. Не съм проверявал собствеността на Parallel Space, нито пък дали приложението е било докладвано за уязвимости.

Използвайте написаното в тази статия на свой риск.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *