Меню Затваряне

Как да инсталирам втори Viber на телефона

Обновена на 22.12.2020 от Questo

Толкова много запитвания получих за тази статия, че нямаше как да не я напиша. В нея ще разберете как да си инсталирате втори Viber на телефона си.

Традиционно Viber не ви позволява да имате повече от един акаунт на смартфон. Дори устройството да има две SIM карти, Viber ще използва само едната от тях, за да идентифицира акаунта ви.

Ако се опитате да регистрирате акаунт и за втората SIM карта, Viber ви казва, че смартфонът ви вече е регистриран като първично устройство и на него не може да бъде инсталиран втори акаунт.

Само че може. Възможно е да „разделите“ паметта на смартфона си така, че да изглежда като две отделни устройства за Viber.

Инструкциите в статията са за смартфони с Android. За да ги следвате, ще ви трябва устройство с два слота за SIM карти, както и две SIM карти.

За да имате два Viber акаунта на един телефон, ще трябва да инсталирате приложението Parallel Space (може да се свали безплатно от Google Play). То създава нов дял в смартфона ви, който Viber възприема като отделно устройство.

Как да инсталирам втори Viber акаунт

След като инсталирате Parallel Space, отворете приложението. С него ще направите дублиране на Viber и ще имате втори акаунт на същия телефон.

Ще видите списък с приложения на вашия смартфон, които можете да „клонирате“. Изберете Viber и потвърдете с Add to Parallel Space.

Докато го инсталирах, Parallel Space поиска достъп до доста информация: списък с абонати, обаждания, памет на телефона, лог файлове.

Освен това риложението поиска да инсталирам и допълнителен пакет Parallel Space 64bit Support. Допълнителният пакет от своя страна също поиска достъп до гореописаните данни.

След като инсталирте допълнителния пакет и дадете всички необходими разрешения, ще започне инсталирането на втори Viber на телефона. Ще трябва да въведете телефонен номер (това следва да е номерът на втората ви SIM карта) и да регистрирате акаунта си: така, както бихте го направили нормално.

Ако регистрацията приклюи успешно. Ще имате двоен Viber акаунт – по един за първата и втората SIM карта. Двата акаунта ще работят едновременно и независимо един от друг.

Как да различавам два Viber на един телефон?

Първият ви Viber акаунт (този, който сте регистрирали на основната SIM карта) се отваря както досега с иконката на Viber.

Вторият Viber акаунт се отваря през Parallel Space. Това означава, че първо отваряте Parallel Space и от там избирате иконката Viber(Parallel).

По иконката Viber(Parallel) можете да разпознавате на кой акаунт сте получили съобщение.

Направих тест и опитах да си изпратя съобщение от единия Viber акаунт на другия. Получих го веднага на същия смартфон, но на втория си акаунт.

Заключение

Да имаш втори Viber на телефона е сравнително просто, но това означава да дадете на още едно приложение достъп до данните си. Не съм проверявал собствеността на Parallel Space, нито пък дали приложението е било докладвано за уязвимости. Имайте едно наум.

Подобни статии

40 Comments

 1. Съни

  Здравейте , искам да попитам за втория вайъбър, контактите ми в телефона ще разберат ли, че имам втори вайбър или това ще мога да го виждат избрани контакти?

  • Questo

   Двата акаунта ще съм към два различни телефонни номера> Ако някой абонат има и двата телефонни номера, той ще може да види, че към всеки от тях има кореспондиращ Viber акаунт.

 2. Стефан Ковачев

  А може ли да е 1 Профила обаче да го отворя/ползувам от два смартфона?На първия е картата и т.н.а другия ми е без дим карта.Вързал съм го без сим за WI-FI като таблет

  • Questo

   Привет, пробвал съм да използвам Viber на телефон без СИМ карта и работи. Не би трябвало да е проблем да закачите смартфона без СИМ карта като вторично устройство за основния Viber акаунт, който е на друг смартфон със СИМ карта. Ако разбирам правилно това се опитвате да направите.

 3. Стефан Ковачев

  Извинявам се на автора,че от вълнение пропуснах да го поздравя – Здравейте!Желая ви всичко най-хубаво през новата година и много здраве особено с тези карантини и т.н.И благодаря предварително за вниманието !Хубава вечер.

 4. София

  Инсталирах всичко, както е описано и като вляза в Паралел и натисна иконата на вайбър за да инсталирам втори вайбър, програмата автоматично ме изхвърля. Рестартирх телефона, два пъти инсталирах и деинсталирах Паралел и нищо не става. Моля за съвет.

 5. Марияна

  Здравейте, минах по стъпките, но като стигнах до код от вайбър и не ми го изпраща за да го активирам. Има ли този проблем общо с интернета, който се ползва- от едната и другата карта или е нещо друго?

 6. Велислав

  На viber не ме пита да ли искам да ми възстанови хронологията и така я загубих има ли начин да я възстатовя, защото после като пуснах втория whatsapp ме пита дали искам да ми възстанови хронологията и там всичко се запази

  • Questo

   Не съм го тествал на iPhone. Виждам, че приложението има и версия за iPhone, стъпките би трябвало да са същите.

 7. kasiel

  Мисля че ще стане и като се инсталира в защитената папка без да се се тегли каквото и да е

 8. Радо

  Много полезна статия! Работи както сте описали. Даже срещу скромната сума от 10лв. се отърваваш от досадните реклами ( завинаги пише ) и си изкарваш пряк път на удобно място

  • Наси

   Здр аз имам вайбър на моят телефон с моят номер дали може да инсталирам втори но с на приятелят ми номера без да разбере той

 9. ivan

  искам да попитам ако ползвам едния от акаунтите без значение кой, отразява и на другия че съм бил на линия?

 10. Любопитката

  Здравейте, може ли да инсталирам вайбър на телефона си, но с акаунта на друг номер?

 11. Грациела

  Здр аз имам вайбър на моят телефон с моят номер дали може да инсталирам втори но с на приятелят ми номера без да разбере той

  • Questo

   Грациела, това е блог за киберсигурност и правото да пазиш поверителността на личния си живот. Няма да получите отговор тук.

 12. Вили Стефанова

  Здравейте, при въвеждането на телефонния номер за получаване на код с sms, излиза съобщение, че активирането е неуспешно. Само да отбележа, че съм използвала приложението и преди и не съм имала проблем до момента. Какъв би могъл да бъде проблема?

 13. Толи

  Аз съм с хаулей и със тази програма вайбъре инсталира, но не ми дава да създам акаунт с другата сим карта

 14. Анонимен

  Здравейте искам да попитъм как мога да проверя съпругами във вайбър със кого си пише. Даму пеоверявам съобщенията.

 15. Анонимен

  Здравейте искам да попитъм как мога да проверя съпругами във вайбър със кого си пише.

 16. Кънчо

  Не ми е ясно, защо ще проверявате съпрузите си. Щом някой е решил да кръшка и с верига да го вържеш, пак ще го направи. Доверие му е майката. Следене и ревност ще ви вкарат в ямата. По-добре се разделете, отколкото да се следите.

  • Нонка

   Кънчо, може би защото „съпругът“ се кълне в децата си, че не кръшка. И има изисквания за вярност към „съпругата“. А в същото време си води приятелките и вкъщи…

 17. Илияна

  Ас искам да попитам ще могали да чета съпщенията от втория вайбър защото искам да гледам как во се случва с детето ми

  • Questo

   Не, защото това ще са два независими акаунта, които не са свързани помежду си. Доверието между дете и родител се постига с открита комуникация. Шпионирането на чужда кореспонденция не е открита комуникация.

 18. смит

  Samsung имат функцията dual messenger, не само за втори Viber, но и Messenger, Facebook, WhatsApp и т.н. Вероятно и други марки телефони предлагат нещо подобно. В настройките има възможност за отделен списък с контакти за двойните акаунти.

  • Questo

   Благодаря за уточнението. Не съм тествал Dual Messenger, но вероятно би свършило същата работа за собствениците на Samsung телефон

 19. Николай

  БЛАГОДАРЯ! НАПРАВИХ ВСИЧКО СПОРЕД ИНСТРУКЦИЯТА ВИ И СЕГА ИМАМ ДВА ВАЙБЪРА НА ТЕЛЕФОНА СИ1

 20. Krasimir

  Здравей, през посоченото от Вас приложение не ми позволи, да инсталирал втори вайбър на телефона си, препращаме към Parallel Space -64 Bit Support.
  Каква е разликата и има ли значение, кое приложение да инсталирам

 21. Airin

  Здравейте! Много полезна информация и успешно се активира! Единствения проблем е,че вижда само контактите на първия вай бър, т.е на първата СИМ карта, като някои от тях са общи и като им пиша им излиза номера на СИМ2.

 22. Стефан

  Имам телефон с 2 сим карти. Лична и служебна. До сега ползвах само служебният Вайбър. Сега, благодарение на инструкциите, си качих и на личния номер. НО!!! Сега всички служебни контакти получиха, като бонус, личният ми телефон!!!! Тотална простотия! Има ли изход?

 23. Лили

  Здравейте,
  Имам проблем с влизането ми отново във вайбър, имах на два телефона инсталиран, от единия телефон деинсталирах приложението, а на другия деактивирах акаунта. Сега инсталирах отново приложението, но не мога да влезна? Какво мога да направя, за да активирам отново акаунта?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *