Меню Затваряне

Как да откриете телефон с Android без тракинг приложение

Обновена на 17.12.2014 от Questo

Android

Има много мобилни приложения, които ви позволяват да установите къде точно се намира вашият откраднат или изгубен мобилен телефон (тук говорим конкретно за телефони с Android). Но какво можете да направите, ако нямате инсталирано такова приложение и установите, че телефонът ви го няма?

Използвайте Android Device Managaer, която не изисква никаква предварителна инсталация, за да открие местоположението на телефона ви. Използвайте профила си в Google, за да се логнете в приложението, което има две много полезни функции при изгубен/откраднат телефон.

Първата, разбира се, е да установи местоположението на устройството. Другата е да зададе команда за продължително звънене на телефона. Тя е полезна ако сте забутали телефона си под дивана или на някой рафт и не можете да го откриете.

За да работи Android Device Manager са необходими няколко условия:

– Телефонът ви е с операционна система Android и активиран профил в Google;

– Има включен мобилен интернет или безжичен интернет и активирана опция за геолокация;

Обърнете внимание, че при кражба крадецът може да изключи вашия Google профил или/и да спре мобилния интернет, което прави устройството неоткриваемо. Също така понякога услугата не работи добре – аз тествах личния си телефон от две различни локации и функцията за звънене сработи, но не и тази за откриване на местоположението. Въпреки че не е перфектна, Android Device Manager е полезна хитринка, която е добре да се знае.

Подобни статии

9 Comments

 1. fil

  Съществува регистър в интернет за откраднати или загубени телефони, вероятно създаден с цел така че някой, ако реши да си купи втора ръка телефон после е възможно да изгори с паричките,ако бъде открит. Особенно ако е по-нов модел за това оставям няколко полезни сайта – първия е за всички които искат да разгласят и обявят –

  http://spravedlivostbg.com/pages/pages%203.1/others/wanted/stolen%20telephone/registry%20stolen%20telephone.html
  а другия е да как да откриете телефона си, има много варианти за проследяване не се отказвайте

  http://findmymobile.samsung.com/login.do

  http://www.gpsfortoday.com/how-to-find-a-stolen-cell-phone-with-gps-tracking/

 2. Никола

  Аз съм с LG V10 и при мен не сработи звъненето веднага – трябваше да минат 5 мин. и тогава звънна ….но геолокацията я определи, вярно, че с точност 60 м , но все пак и това е нещо …като за без пари 🙂

 3. тралала

  От така поднесеното обяснение не може да се разбере абсолютно нищо. Супер некадърен текст!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *