Меню Затваряне

Как да откриете телефон с Android без тракинг приложение

Android

Има много мобилни приложения, които ви позволяват да установите къде точно се намира вашият откраднат или изгубен мобилен телефон (тук говорим конкретно за телефони с Android). Но какво можете да направите, ако нямате инсталирано такова приложение и установите, че телефонът ви го няма?

Използвайте Android Device Managaer, която не изисква никаква предварителна инсталация, за да открие местоположението на телефона ви. Използвайте профила си в Google, за да се логнете в приложението, което има две много полезни функции при изгубен/откраднат телефон.

Първата, разбира се, е да установи местоположението на устройството. Другата е да зададе команда за продължително звънене на телефона. Тя е полезна ако сте забутали телефона си под дивана или на някой рафт и не можете да го откриете.

За да работи Android Device Manager са необходими няколко условия:

– Телефонът ви е с операционна система Android и активиран профил в Google;

– Има включен мобилен интернет или безжичен интернет и активирана опция за геолокация;

Обърнете внимание, че при кражба крадецът може да изключи вашия Google профил или/и да спре мобилния интернет, което прави устройството неоткриваемо. Също така понякога услугата не работи добре – аз тествах личния си телефон от две различни локации и функцията за звънене сработи, но не и тази за откриване на местоположението. Въпреки че не е перфектна, Android Device Manager е полезна хитринка, която е добре да се знае.

Related Posts

9 Comments

 1. fil

  Съществува регистър в интернет за откраднати или загубени телефони, вероятно създаден с цел така че някой, ако реши да си купи втора ръка телефон после е възможно да изгори с паричките,ако бъде открит. Особенно ако е по-нов модел за това оставям няколко полезни сайта – първия е за всички които искат да разгласят и обявят –

  http://spravedlivostbg.com/pages/pages%203.1/others/wanted/stolen%20telephone/registry%20stolen%20telephone.html
  а другия е да как да откриете телефона си, има много варианти за проследяване не се отказвайте

  http://findmymobile.samsung.com/login.do

  http://www.gpsfortoday.com/how-to-find-a-stolen-cell-phone-with-gps-tracking/

 2. Никола

  Аз съм с LG V10 и при мен не сработи звъненето веднага – трябваше да минат 5 мин. и тогава звънна ….но геолокацията я определи, вярно, че с точност 60 м , но все пак и това е нещо …като за без пари 🙂

 3. тралала

  От така поднесеното обяснение не може да се разбере абсолютно нищо. Супер некадърен текст!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *