Меню Затваряне

Може ли да се наеме убиец в интернет?

Обновена на 19.01.2021 от Questo

Внимание: Тази статия е написана само с информативна цел. Не купувайте нищо от даркуеб. Покупката на незаконни стоки и услуги е престъпление, за което се носи наказателна отговорност. Голяма част от онлайн магазините в даркуеб се управляват от измамници, които всъщност не продават нищо.

В дарк уеб никнат като гъби сайтове на наемници, които предлагат всякакви услуги от пребиване до убийство. Тези хора твърдят, че могат да извършат поръчки по всички части на света. Сайтовете им включват ценоразпис и списък с услугите, които предлагат. Обикновено връзката става през анонимна имейл услуга или чрез форма за поръчки.

Готови са да предоставят доказателства за извършената услуга, а цената на поръчково убийство може да достигне 100 хил. долара.

Истински ли са тези сайтове и наемниците, за които се говори в тях?

Наистина ли можеш да си наемеш поръчков убиец в интернет?

Не и според Крис Монтейро, британски системен администратор, който разследва компютърни престъпления в свободното си време. „Не съществуват сайтове, което открито да рекламират услугите на немни убийци. Това е градска легенда, която се подхранва от кофти журналистика, блогъри и ютубъри“, твърди Монтейро.

Преди няколко години Монтейро разобличи измамник, който създава фалшиви сайтове за наемни убийци и прибира парите на наивниците, които искат да поръчат нечия смърт.

Както можете да си представите, измамникът не беше много доволен и започна да публикува в интернет заплахи за живота на Монтейро.

Обмених няколко имейла с Монтейро през 2018 г., може да прочетете историята с повече детайли.

Доходоносно за измамника, опасно за поръчителя

Оказва се, че да правиш сайтове за поръчкови убийства в даркуеб е доходоносно престъпление. Цената на „убийство“ варира от няколко хиляди долара до 100 хил. долара. Плаща се в биткойн.

Не всеки ще тръгне да търси наемен убиец в интернет. Но някои поръчители са толкова отчаяни, че са готови да платят исканата сума, без да задават много въпроси.

Монтейро твърди, че собственикът на един такъв сайт е успял да спечели около 1 млн. долара по този начин. Това са относително лесни пари: създаваш сайта, рекламираш го, отговаряш на запитвания от „клиенти“ и гледаш как сметката ти набъбва.

За самите клиенти ситуацията е по-сложна. Те се превръщат в поръчители и може да лежат в затвора, ако ги хванат. Достатъчно е собственика на сайта за убийства да предаде на полицията комуникацията си със своите клиенти (а някои от тях го правят).

Вече има случаи на хора, разследвани или осъдени на базата на това, че са направили поръчки за убийство през такива сайтове.

В същото време не е известно някой от собствениците на сайтовете действително да е извършвал услугите, които обещава.

Онлайн магазини за убийства

След като бсъдихме автентичността на сайтовете за поръчкови убийства, нека да видим и колко струва да се възползваш от „услугите“ им.

Ето няколко такива сайта с кратко ревю на съдържанието им.

Super Silent Snipers

super silent snipers

Цени: от 2000 до 100 000 долара, в зависимост от типа услуга

Тези твърдят, че могат да извършват убийства навсякъде по света: дори в Северна Корея или Ирак.

Освен убийства могат да се поръчват отравяния с наркотици или отрова. Наемниците твърдят, че могат да организират и иницденти като автомобилни катастрофи.

Сложили са си картинка от видеоиграта Hitman за глава на сайта.

Besa Mafia

Besa Mafia

Цени: от 5000 до 100 000 долара

Представят се за хора от албанската мафия. Преди години сайт със същото име беше разконспириран от Монтейро като измама.

Освен поръчково убийство, новите провъзгласили се мафиоти предлагат и други услуги и имат детайлен ценоразпис:

Пребиване: от 2500 до 10 000 долара

Палеж: от 2500 до 5000 долара

От сайта могат да се поръчват различни химически съединения и хакерски услуги. За най-големите ентусиасти е предоставена възможността да се присъединят към купона, т.е. ставате член на групата и започвате да изпълнявате мокри поръчки.

Vanetti Mob

Vanetti Mob

Цени: от 1500 до 50 000 долара

Запознайте се с единствените наемни убийци  в интернет, които имат собствена афилиейт програма. Те обещават до 2000 долара награда на всеки, който им реферира успешно нови клиенти. Също така предлагат кодове за отстъпки и имат някои най-ниските цени за поръчки (почват от 1500 долара в зависимост от типа на „услугата“).

Сред по-скъпите услуги (цените достигат 100 000 долара) е секс трафика.

Клиентите могат да си поръчват и откуп като услуга. Това означава, че плащат на намниците между 5000 и 25 000 долара, за да отвлекат някого вместо вас и освен това задържат 50% от получения в последствие откуп.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *