Меню Затваряне

Може ли да си купиш фалшиви 500 евро от даркнет?

Обновена на 19.06.2020 от Questo

Според анализ на „Дневник“ снабдяването с банкноти от 500 евро е трудно. Оказва се, че те вече не се печатат и като цяло рядко се използват за плащане в магазин например.

А лесно ли е да си намериш фалшиви банкноти от 500 евро в скрития интернет?

В тази статия представям резултатите от кратко проучване, което направих по темата.

Оказва се, че 500 евро банкнотите наистина са рядкост дори и сред търговците на фалшиви пари. Повечето обяви са за копюри от 20 или 50 евро.

Намерих само една обява, която предлага темплейти за 500 евро банкноти. Търговецът не предлага фалшиви пари, а само технически ресурси, необходими, за да се създадат фалшиви банкноти.

Забележка: както с всичко останало в даркнет, няма никаква гаранция, че публикуваните там обяви са истински. Статията е само с информативна цел и не насърчава по никакъв начин покупката на фалшиви пари.

Какво открих в The Hidden Wiki

The Hidden Wiki е отправната точка за онези, които искат да разглеждат скрития уеб. Тя представлява директория с onion сайтове с всякакво съдържание, включително и за продажба на фалшиви банкноти.

Прегледах всички сайтове за банкноти в The Hidden Wiki, но в нито един не открих информация за 500 евро банкноти. Повечето твърдяха, че продават дребни копюри долари, евро, паундове и други често използвани валути.

Попаднах на няколко сайта, които предлагат т.нар. shredded notes. Това са истински банкноти, които са изтеглени от обращение и по план е трябвало да бъдат унищожени.

Както се вижда от илюстративната снимка, търговците предполагаемо разполагат с копюри от 500 евро.

Какво намери Kilos

Kilos е търсачка, която проверява обявите в нелегалните мегазини в даркнет. Използвах я, за да открия обяви, свързани с банкноти.

Преобладават обявите за банкноти с копюри от 10, 20 или 50 евро. Ето един пример:

Конкретно тази обява не изглежда никак автентична, защото авторът е сложил адреса на сайта си, който рекламира Besa Mafia. Последното е един румънски измамник, който предлагаше услугата наемен убиец.

Освен обявите за фалшиви пари се намират и такива, които предлагат темплейти. Например един търговец твърди, че за около 35 евро ще ви продаде необходимите графични елементи, за да си направите сами банкноти, които после трябва да отпечатате.

Предлагат се и елементи за банкноти със стойност 500 евро. Вместо скрийншот, ето копие от публикувания текст:

500 Euro Counterfeit Templates
=========================================================

– 500 Euro Package

Contains:
– Front Edited .png 4518 2309
– Back Edited .png 4518 2309
– Front Unedited .png 4518 2309
– Back Unedited .png 4518 2309
– 2 Hologram files [.png] 239 239

–––––––––––––––––––––––––––
I SELL ONLY TEMPLATES NOT COUNTERFEITS BILLS

INSTANT DELIVERY

Добра идея ли е да купвате фалшиви пари от даркнет?

Не. Търговията с фалшиви пари е престъпление и може да си навлечете неприятности.

Освен това няма никаква гаранция, че няма да бъдете измамени.

Тази статия е написана основно с цел забавление и за да покаже причудливите неща, на които може да се натъкне човек в интернет. Е, и за да вдигне малко трафика, докато темата за 500-евровите банкноти е все още актуална.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *