Меню Затваряне

Изчистете следите от браузъра в мобилния си телефон

Обновена на 17.03.2014 от Questo

phoneАко вече сте добили навика да използвате опцията за поверително сърфиране на компютъра си, вероятно ще поискате да поразчистите и следите, които сте оставили на браузъра в мобилния си телефон.

Ще разгледаме как да направите това за телефони с Android и iOS.

Ако сте с Android, включването на режим в поверително сърфиране е сравнително лесно – при включен браузър от основното меню избирате опцията „Нов раздел инкогнито“.

Това обаче работи за телефони с версия Android 4 и нагоре. Ако моделът ви е по-стар, можете да прибегнете до следните два варианта:

– инсталирате браузър, който поддържа поверително сърфиране и е съвместим с по-стари версии на Android. Може би най-предпочитани в това отношение са Mozilla Firefox и Dolphin Browser;

– инсталирате InBrowser, създаден специално за поверително ровене в мрежата;

Ако сте с iOS, включването пак зависи от версията на операционната система.

За версии 7 и нагоре: Заради редизайна на браузъра Safari в най-новите версии активирането на поверителното търсене се отличава от това на по-старите версии. Отворете Safari и натиснете бутончето Tabs в долния десен ъгъл. След това изберете Private. Появява се ново меню, което ви пита дали искате да запазите отворените вече прозорци, преди да активирате поверителното търсене. Направете своя избор.

За по-стари версии:  Влезте в Settings, след това Safari, след това Private Browsing и активирайте услугата.

Забележка: При най-старите версии на iOS последното вероятно няма да сработи. Разчитаме на това, че щом сте с iPhone значи искате да сте модерни и винаги да имате що-годе нова операционна система.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *