Меню Затваряне

Този сайт краде имейл пароли. Не му се доверявайте

Обновена на 15.03.2014 от Questo

abvhackСайтът http://abv-hack4e.webs.com/ е класически пример за фишинг на пароли. Началната страница ви посреща с думите: „Забравили сте си паролата? Или пък искате да видите какво става в и-мейла на половинката си? А защо пък не и да хакнете паролата на своя враг? Сега е ЛЕСНО ! и БЕЗПЛАТНО !!!“

След което ви приканват да въведете вашия имейл, паролата за вашия имейл и имейла, чиято парола търсите. На този етап за повечето потребители вече е ясно, че това не е нищо повече от измама. Но явно все още има хора, които се подвеждат и попълват исканите им данни.

Какво става, ако изпълните указанията на страницата? Нищо, освен че изпращате информация за достъп до вашата пощенска кутия на непознато лице. Целта на сайта не е да ви помогне да си върнете забравена парола или да хакнете чужда поща. Целта на сайта е да бъде хакната вашата поща – след като вие сами предоставите ключа за достъп.

Към сайта е създадена и Facebook страница „Кракване на abv.bg [разбиване на пароли]“. Към датата на публикуване на тази статия страницата има над 370 харесвания и излиза сравнително напред в търсачката Google при търсене на „хакване на abv“.  Последното съобщение на страницата е от 8март и известява, че „хак за abv вече работи“.

Подобни статии

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *