Меню Затваряне

Как да изпратя изчезващи съобщения в Messenger с Vanish Mode

Обновена на 20.06.2021 от Questo

През ноември 2020 Facebook пусна нова функция в Messenger, наречена Vanish Mode. Тя ви позволява да изпращате съобщения, които се изтриват от разговора, след като получателят им ги е видял и затворил чат прозореца.

Vanish Mode е съобразена с желанието на потребителите за повече поверителност (доколкото при Facebook може да се говори за поверителност).

С Vanish Mode всяко съобщение изчезва, след като е прочетено от получателя. Това намалява риска съобщението да бъде прочетено от трети човек, който разглежда телефона на получателя или изпращача (любопитни членове на семейството, ревниви партньори и т.н.)

Как работи Vanish Mode

Да, кажем, че Иван изпраща на Мария съобщения във Vanish Mode режим. Мария отваря съобщението и то се маркира като прочетено на телефона на Иван. Когато Мария затвори чата с Иван, съобщението изчезва както от нейния телефон, така и от телефона на Иван.

messenger vanish mode

Vanish Mode се активира като влезете в индивидуален чат с потребител, плъзнете пръста си нагоре и го задържите за секунда-две. Другият начин да активирате функцията е като натиснете i-иконката и изберете от менюто Vanish Mode.

Можете да изключите Vanish Mode по всяко време – имате бутонче за това(Turn off Vanish Mode) в горната част на чата. Ако го изключите, чатът се връща към нормалното и изпратените съобщения няма да се изтриват след прочитането им.

Vanish Mode не работи в групови чатове. Можете да го използвате само в индивидуален чат с друг потребител.

Vanish Mode ви предупреждава за скрийншотове. Ако другият участник в чата реши да направи скрийншот на изчезващите съобщение, вие ще получите известие за това.

Така намалявате риска събеседникът ви да направи тайно копие на информацията, която обменяте помежду си.

Разлика между Vanish Mode и Secret Conversations

Освен с Vanish Mode, потребителите могат да изпращат изчезващи съобщения чрез Secret Conversations. Нека видим основните разлики, предимства и недостатъци на двете функции.

Secret Conversations позволява изчезващи съобщения с таймер. С други думи: можете да изберете кога да изчезне съобщението. Например, можете да изберете съобщението да изчезне 24 часа, след като получателят му го е прочел.

Във Vanish Mode съобщенията изчезват веднага след като са прочетени. Това означава, че ако 2 часа по-късно искате да ги прочетете отново, няма да имате тази възможност.

Secret Conversations криптира съобщения ви от край до край. Vanish Mode не криптира съобщенията ви. Това означава, че теоретично те могат да бъдат прочетени от Facebook. Което пък не е във ваша полза, ако срещу вас се води разследване и полицията поиска от Facebook разпечатка на разговорите ви.

Secret Conversations не ви предупреждава, когато другият участник в чата направи скрийншот. Не знаете какво се случва с информацията, след като я изпратите на участника в чата.

Във Vanish Mode получавате известие при направен скрийншот.

Vanish Mode не се отваря в отделен чат. Когато активирате Secret Conversations, той се отваря като отделен прозорец в Messenger.

Изведнъж в приложението имате два чата с един и същ човек: единият е нормален чат, а другият е Secret Conversations. Двата чата се различават по иконката на катинарче, която обозначава тайния чат.

Това може да ви бърка. Например може да изпратите информация в обикновения чат вместо в тайния.

Vanish Mode се активира в основния чат прозорец, вместо да се отваря нов. Така по-лесно можете да следите информацията, която си обменяте.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *