Меню Затваряне

Как да скрия публичния си профил в LinkedIn

Обновена на 02.04.2018 от Questo

По подразбиране LinkedIn е много „публична“ мрежа. Настройките за поверителност са зададени така, че профилът на всеки потребител е публичен и видим за останалите. Дори и ако те не са логнати в LinkedIn.

Това означава, че всеки, който напише името ви в някоя търсачка, може да открие профила ви в професионалната социална мрежа, да види резюме на кариерата ви, да види снимката ви. А ако използвате снимката си в LinkedIn и за други онлайн платформи (грешка, която много хора продължават да правят), това дава възможност да се направи връзка между отделните профили и да се открие още повече информация за вас самия.

LinkedIn позволява да промените видимостта на публичния си профил с един клик, такаче профилът ви да не се появява в интернет търсачките и да не е видим за нелогнати потребители. За да я активирате, влезте в:

Settings&Privacy>

Privacy>

Edit your public profile>

Change>

Your profile’s public visibility

Ето как изглежда това на екран:

За да „изключите“ публичността на профила си, настройте на Off. Обърнете внимание, че това по никакъв начин няма да ви предпази, ако логнати в Linkedin потребители решат да търсят за вас с търсачката на социалната мрежа. Също така може да са необходими до няколко седмици след изключването на публичния профил, преди промените да бъдат отчетени от търсачките.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *