Как да скрия публичния си профил в LinkedIn

По подразбиране LinkedIn е много „публична“ мрежа. Настройките за поверителност са зададени така, че профилът на всеки потребител е публичен и видим за останалите. Дори и ако те не са логнати в LinkedIn.

Това означава, че всеки, който напише името ви в някоя търсачка, може да открие профила ви в професионалната социална мрежа, да види резюме на кариерата ви, да види снимката ви. А ако използвате снимката си в LinkedIn и за други онлайн платформи (грешка, която много хора продължават да правят), това дава възможност да се направи връзка между отделните профили и да се открие още повече информация за вас самия.

LinkedIn позволява да промените видимостта на публичния си профил с един клик, такаче профилът ви да не се появява в интернет търсачките и да не е видим за нелогнати потребители. За да я активирате, влезте в:

Settings&Privacy>

Privacy>

Edit your public profile>

Change>

Your profile’s public visibility

Ето как изглежда това на екран:

За да „изключите“ публичността на профила си, настройте на Off. Обърнете внимание, че това по никакъв начин няма да ви предпази, ако логнати в Linkedin потребители решат да търсят за вас с търсачката на социалната мрежа. Също така може да са необходими до няколко седмици след изключването на публичния профил, преди промените да бъдат отчетени от търсачките.

Оставете коментар

Коментарите в този блог са публични. Ако не желаете истинското ви име да бъде публикувано, използвайте псевдоним.