Меню Затваряне

Как да задам грешно местоположение във Viber

Обновена на 16.03.2019 от Questo

Питали ли сте се някога: „Как да задам грешно местоположение във Viber или друго приложение?“ Може ли смартфонът ви да бъда манипулиран така, че да показва фалшиви координати?

Много мобилни приложения събират данни за местоположението ви – например Facebook, Google Maps и т.н. Възможно е да манипулирате тези данни, така че да изглежда, че сте на съвсем различно място от реалното ви местоположение.

Нека да разгледаме един лесен начин да се телепортираме на друга локация.

Внимание: Някои мобилни приложения като Pokemon Go и Tinder не могат да бъдат заблудени от описания метод. Също така той няма да ви спаси, ако някой се опитва да открие местоположението ви със специални разузнавателни средства.

Инсталирайте приложение за фалшиви GPS координати

За целите на тази статия ще използвам Fake GPS Location, но в Google Play има и други приложения, които вършат същата работа. Имайте предвид, че някои приложения за промяна на геолокацията са платени, а други изискват да руутнете телефона си.

След като инсталирате приложението, ще трябва да активирате Developer Options на вашия смартфон (ако все още не сте го включили).

Активирайте Developer Options

Идете в:

Settings>

About Phone>

Build Number (Натиснете го 7 пъти, за да активирате Developer Options)

Ако менюто на смартфона е на български, вероятно ще видите надпис „Вече сте програмист!“. Нека да спрем с уроците за момент и да отпразнуваме вашата нова сертификация:

Когато еуфорията отмине, идете в:

Settings>

System>

Developer Options>

Debugging>

Allow Mock Locations

Нa този етап трябва да се появи меню, от което да изберете програмата, с която ще фалшифицирате местоположението си. Изберете сваленото от вас приложение.

Изберете какви данни да събират приложенията

Смартфонът събира данни за местоположението от няколко източника като GPS, WiFi мрежи и антени на мобилни оператори. За да не се получават конфликтни данни, можете да настроите устройството така, че да събира данни само от един източник.

Идете в:

Settings>

Location>

Mode

Изберете Device Only

Резултатите

А сега да видим докъде я докарахме след всичките настройки и инсталации. Тествах фалшивата локация с няколко приложения, като всеки път задавах различни координати. Ето ги резултатите.

Viber

Настроих Fake GPS Location на локация в Нигерия и когато споделих местоположението си във Viber, действително се появиха тези координати.

Google Maps

Пренесох координатите си в Полша и отворих Google Maps. Приложението ги разпозна и ми показа карта на района, в който се „намирам“.

Facebook

Прехвърлих се във Франция и поисках да се отбележа във Facebook. Приложението ми предложи няколко места, намиращи се в близост до мен.

Tinder

Заминах за Англия и отворих Tinder. Или фалшивите координати не успяха да го заблудят, или половин България скорострелно се е изнесла към Лондон, защото приложението продължи да изкарва само български профили. Снимка няма да показвам; всички знаем, че са красиви.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *