Как да скрия Facebook профила си от търсачките като Google

google

„Как да направя така, че профилът ми във Facebook да не излиза като резултат в Google?“ е често срещан въпрос и единственият правилен отговор е „Не си правете профил във Facebook“. Независимо какви настройки за поверителност прилагате, търсачките по един или друг начин индексират името и данни за вас, след което те могат да се появят като резултати от търсене.

Все пак има как да ограничите Google и други интернет търсачки да индексират профила ви. Ако нямате нищо против профилът ви да изскача в страницата с резултатите всеки път, когато някой напише името ви в Google, тогава няма нужда да правите каквото и да е било.Ако обаче искате да позаметете следите от дигиталната си идентичност, може да зададете на Facebook настройка да крие профила ви от индексиращите алгоритми на търсачките.

Ето как става това. Влезте в профила си, от там в Settings>Privacy>Who can look me up?>Do you want other search engines to link to your timeline? и махнете отметката от Allow search engines outside of Facebook to link to your profile.

Този метод не ви гарантира анонимност. Дори и след като активирате опцията, профилът ви може да продължи да се показва в търсачките известно време. Освен това, дори и да спре да се появява като индивидуален резултат, потребителите на Google ще продължат да виждат линк към резултатите с имена на всички хора с профил във Facebook, които се казват като вас.

Да предположим, че името ви е Иван Георгиев. След активиране на опцията линкът към профила ви ще спре да се появява в Google, но линкът към страницата, показваща всички профили на хора, казващи се Иван Георгиев, ще продължи да излиза.

Оставете коментар

Коментарите в този блог са публични. Ако не желаете истинското ви име да бъде публикувано, използвайте псевдоним.