Меню Затваряне

Как да махна телефонния си номер от Facebook

Обновена на 03.10.2018 от Questo

Досега вероятно сте чули, че Facebook използва мобилните номера на потребителите си, за да таргетира по-добре реклама. Това не трябва да изненадва никого (Facebook се издържа от реклама, така че ще използва всеки възможен начин, за да пласира повече и по-ефективна такава). Но това все пак накара доста хора да се замислят дали да не махнат мобилните номера от профилите си.

Махането на мобилния номер става сравнително лесно, но върви с едно усложнение: как потребителят ще използва двуфакторна автентикация, ако няма мобилен номер, на който да му се изпращат кодове за достъп?

Двуфакторната автентикация е втори слой на защита (след въвеждането на парола), който предотвратява неоторизиран достъп до профила ви. Ако все още не сте активирали двуфакторна автентикация във Facebook, препоръчително е да го направите.

Когато двуфакторната автентикация работи с мобилен номер, вие получавате кодовете за достъп като SMS на мобилния си телефон. Ако обаче махнете телефонния си номер от профила, ще трябва да използвате допълнително мобилно приложение-автентикатор, което генерира кодове за достъп всеки път, когато непознато устройство се опита да се свърже с профила си.

Едно от най-популярните приложения за двуфакторна автентикация е Google Authenticator – то е безплатно и може да се използва както за телефони с Android, така и за iPhone.

И така, трябва да направите две неща:

1.Да свържете Google Authenticator с профила си във Facebook;

2.Да изтриете мобилния си номер от Facebook

Най-напред трябва да инсталирате Google Authenticator. За целите на статията ще редположим, че вече сте го направили.

Влезте в профила си във Facebook (на десктоп) и идете на:

Security and Login Settings>

Use two-factor authentication>

Authentication App>

Add new app

Ще се появи QR код, който трябва да сканирате с телефона си (докато Google Authenticator е включен). По този начин автентикатора се свързва с акаунта ви във Facebook. ВЪзможно е Facebook да поиска да въведете отново паролата си за достъп.

След като сканирате кода, Google Authenticator ще зареди 6-цифрен код, който трябва да въведете във Facebook.

След като потвърдите 6-цифрения код можете да се отправите към настройките на профила си, за да изтриете телефонния номер.

 

Влезте в:

About>

Contact and Basic Info>

Mobile Phones>

Remove

Потвърдете операцията.

Подобни статии

9 Comments

  1. Pingback:Как да скрия профила си във Facebook – Questona

  2. Questo

    Не мисля, че това е възможно. Можете само да блокирате абонати, които са ви изпратили нежелани съобщения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *