Меню Затваряне

Как да активирам двуфакторна автентикация в Instagram

В една от предишните статии разгледахме как хакерите крадат Instagram профили. Нека сега да се спрем на един от защитните механизми, които предотвратяват това, а именно двуфакторната автентикация.

Най-просто казано: двуфакторната автентикация защитава акаунта ви дори ако някой вече е разбрал паролата за достъп до него. С включена автентикация този, който знае паролата ви, не може да влезе във вашия профил, преди да въведе код за еднократна употреба. Този код се генерира на вашия смартфон и само вие разполагате с него.

Двуфакторната автентикация се осъществява чрез SMS (получавате еднократния код като SMS) или чрез приложение (кодът се генерира от приложение като Google Authenticator или Duo, което допълнително сте инсталирали на устройството).

За целите на статията ще разгледаме най-лесния вариант, който е чрез SMS, тъй като не изисква да инсталирате и настройвате допълнително приложение.

За да активирате двуфакторна автентикация, влезте в Instagram и след това в:

Settings>

Privacy and Security>

Two-Factor Authentication>

Text Message

Ако досега не сте въвели в Instagram телефонния си номер, ще трябва да го направите. След това изберете стрелкичката (за Android) или Next (за iPhone).

Готови сте.

В друга статия ще разгледаме как да активирате двуфакторна автенткация чрез допълнително приложение, както и да активирате автентикацията за много устройства.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *