Меню Затваряне

Как да изтрия търсенията във Facebook

Ако често използвате мобилното приложение, вероятно поне веднъж сте си задавали въпроса: „Как да изтрия търсенията във Facebook?“

Това са думите, които последно сте търсили във Facebook. Те се появяват като падащ списък вскеи път, преди да започнете да въвеждате нещо в търсачката на приложението. Изглеждат така:

Може би не искате друг да вижда тази информация, докато наднича над рамото ви. Това не е негова/нейна работа.

Добрата новина е, че има бърз и лесен начин да се изчисти историята на търсенията във Facebook. Можете да го направите, без да ви се налага да цъкате по менюта и да търсите Activity Log.

Как да изтрия търсенията във Facebook от мобилно приложение

Преди да продължа със статията, нека да направя две бързи уточнения:

  • настоящите инструкции са за мобилното приложение на Facebook за Android. Не съм проверявал дали същите ще работят за Facebook за iOS
  • този трик изтрива търсенията само от вашия профил, но не и от Facebook. Социалната мрежа продължава да пази информация за вашите търсения дори и след като сте ги изтрили.

А сега към самото изтриване. И така, чудя се как да изтрия хронологията във Facebook и по-конкретно факта, че съм търсил профила на Иван Колев.

Задържам пръста си върху името му и се появава прозорец за потвърждение, че действително искам да изтрия тази дума от хронологията.

Потвърждавате с Delete и… готово!

Как да изтрия цялата хронология на търсенията във Facebook

А ако искате да изтриете наведнъж цялата хронология, вместо да потвърждавате за всяка отделна дума за търсене?

И това е лесно. Изберете Edit (Редактиране) в горния десен ъгъл под полето за търсене на мобилното приложение. Ще се появи списък на всички думи за търсене, които сте въвеждали.

Можете да ги изтриете наведнъж като натиснете Clear Searches:

Ще забележите, че вдясно от всяка дума има хиксче. Натискайки хиксчето срещу съответната дума, вие я изтривате от хронологията във Facebook (наричана още регистър на дейността.)

Как да изтрия хронологията във Facebook от десктоп версия

Ако сте на настолен компютър или лаптоп, отворете Facebook, влезте в профила си и идете в:

Activity Log >

More >

Search History

Вдясно от всяко търсене имете бутонче Edit. Изберете го и след това натиснете Delete.

Можете да изриете всички търсения накуп. Това става с едно натискане на Clear Searches.

Пази ли Facebook хронологията ми, след като я изтрия?

Да. Според политиката за поверителност на Facebook, компанията пази хронологията ви 6 месеца, след като сте я изтрили.

Това означава, че търсенията ви няма да се появяват като падащ списък, но ще си седят някъде по сървърите на Facebook в продължение на половин година. Да си знаете.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *