Меню Затваряне

Как да изтрия съобщение в WhatsApp

Обновена на 24.07.2018 от Questo

WhatsApp въвежда функция, която ви позволява да изтриете вече изпратено съобщение. Уловката е, че можете да го направите в рамките на първите 7 минути след изпращането.

В момента на публикуването на тази статия новата функция, наречена Delete for Everyone (изтрий за всички), все още не е активирана за всички потребители по света. Тя обаче е добавена към списъка с често задавани въпроси, което означава, че рано или късно ще се появи. За да я използвате, ще трябва да обновите WhatsApp до най-новата възможна версия.

Досега беше възможно да изтриете съобщение в WhatsApp единствено от вашето устройство. Това означава, че съобщението изчезва от вашия телефон, но остава на телефона на получателя.

С Delete for Everyone можете да го изтриете и от телефона на получателя.

Как да използвате новата функция? Можете да триете едно съобщение или по няколко наведнъж като ги маркирате. Влезте в разговора, в който се намира съобщението(ята). Изберете го и задръжте пръста си върху него. От появилото се меню изберете

Delete>
Delete for Everyone

Дяволът е в детайлите

Няколко неща, които трябва да знаете, ако възнамерявате да използвате новата функция на WhatsApp

1.Може да се трие до 7 минути след изпращане. Изтриването на съобщение е възможно до 7 минути, след като сте изпратили съобщението. След като този срок изтече, твърди компанията-разработчик, изтриването няма да е възможно.

2.Съобщението се трие само ако и получателят ползва нова обновена версия на WhatsApp. И двете страни в разговора трябва да имат нова версия на WhatsApp, за да може функцията да се използва. Ако получателят на съобщението е със стара версия, изтриването няма да се получи.

3.Не получавате предупреждение, ако изтриването не се случи.  Ако по някаква причина не успеете да изтриете съобщението, софтуерът няма изрично да ви предупреди за това. Т.е. възможно е да си мислите, че сте изтрили съобщение, а то да си седи в разговора.

WhatsApp е поредният масов месинджър, който въвежда възможност за изтриване на съобщения от всички устройства в разговора. Такава функция вече имат месинджъри като Viber и Skype. WhatsApp е собственост на Facebook, така че Марк Закърбърг би могъл да се замисли дали да не щипне от новата хитринка в WhatsApp и да я сложи в Messenger.

 

Подобни статии

1 Comments

  1. Whatsup

    Може и да я има тази функция…delete for everyone, но не забравяйте notification. Там си стои…докато получатея не го премахне….а преди това е прочел изтритото съобщение…хахахаха а

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *