Как да гледам блокирани Youtube клипове

Част от качените в Youtube са блокирани за определени аудитории. Определени клипове например са достъпни само за потребители над 18 години. Други клипове са достъпни само за населението на определени държави. Има и клипове, които са обозначени от доброволци като неподходящи и също не се показват.

Има доста сайтове, които помагат да заобиколите тези ограничения. Последният, на който попаднах, е hooktube.com. Той служи като своеобразен филтър, който премахва ограниченията върху Youtube клиповете и ви позволява да ги гледате в браузъра си, без да инсталирате никакъв допълнителен софтуер.

За да използвате сайта, първо си избирате клип, който не можете да гледате. Да предположим, че адресът му е нещо от рода на https://www.youtube.com/watch?v=HbfsseitFX. Сега трябва просто да смените „youtube.com“ с „hooktube.com“. Така че адресът в браузърът ви ще се промени на https://www.hooktube.com/watch?v=HbfsseitFX. След това трябва да презаредите адреса в браъзъра си.

Няколко думи за поверителността. Ако се вярва на автора на Hooktube, сайтът ви позволява да гледате клипчета, без броячът им да отчита гледането. Това обаче не означава, че гледането през Hooktube е анонимно. Напротив, Youtube отчита, че от вашия IP адрес е постъпила заявка за гледане.

Има поне дузина сайтове, които предлагат подобна услуга; аз открих няколко като genyoutube.com, unblockvideos.com или proxfree.com. Повечето от тях обаче са пълни с реклами или трябва да въвеждате целия адрес на клипечто в самия сайт. С Hooktube процесът е доста по-семпъл: просто сменяте думичката youtube с hooktube и сте готови.

Един коментар

  1. ТАНКО каза:

    Как да отворя блокиран сайт youtube

Оставете коментар

Коментарите в този блог са публични. Ако не желаете истинското ви име да бъде публикувано, използвайте псевдоним.