Меню Затваряне

HackTheWeek: Тех събитията за седмицата 10-16 февруари

Обновена на 16.02.2018 от Questo

Този път порцията ИТ събития е малко по-скромна. Не защото такива събития в София няма да има, а защото повечето искат безумни пари за вход. Както знаете, целта на тази рубрика е да показва бюджетни и полезни събития. Ето няколко предложения.

Can web developers build native apps?
Какво: Семинар
Кога: 10 февруари, 19:00 часа
Къде: SoftUni
Вход: Свободен

Тимо Райло ще покаже разработка на мобилни приложения с платформата Appzio, на която е създател. Той твърди, че Appzio съкращава процеса по създаването на мобилно прилжоение. Ако имате афинитет към писането на код за смартфони, това е вашата лекция. Работният език ще е английски.

GDG meetup: Getting into the virtual reality with Google VR SDK
Какво: Среща
Кога: 13 февруари, 19:00 часа
Къде: Международна компютърна академия It Step
Вход: Свободен

Любен Василев се занимава с Unity3D и ще разказва за технологията на Google за виртуална реалност. Такса за вход няма (или поне не е обзоначена в събитието, но трябва да си направите предварителна резервация.

Building products in startups and global enterprises
Какво: Семинар
Кога: 13 февруари, 19:30 часа
Къде: Gallery 2.0
Вход: Свободен

Създаването на продукт в сферата на информационнте технологии може да е трудно и скъпо начинание. Целта на този семинар е да покаже кои са основните грешки и проблеми, които възникват. Бернхард Ниебш, който ще води семинара, има опит като продуктов мениджър в Paysafe и други проекти.

Startup Fundraising Workshop: Insights from Sofia & San Francisco
Какво: Уъркшоп
Кога: 16 февруари, 10:00 часа
Къде: Хотел Sense
Вход: Свободен

Стартъпството, което не е нищо повече от създаване на нови компании, е много модерно в България. Голяма част от стартъпите създават информационни продукти, просто защото те са свързани с голяма добавена стойност и изискват сравнително по-малко начален капитал. Ако и вие имате идея за бизнес и искате да си правите стартъп, този уъркшоп вероятно е подходящ за вас. Списък с лекторите има тук.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *