Меню Затваряне

Какво да правя през почивните дни (10 -11 юни)

Обновена на 09.06.2017 от Questo

Няколко бутикови събития, които ще се случат този уикенд, и за които няма от къде да чуете. За всички, които искат да хакнат уикенда.

Hexacon лято 2017
Какво: Настолни игри
Кога:10 юни, 10:00
Къде: Ларгото на София
Вход:
Свободен, уж

Това ще е нещо като изложение на настолни игри за деца, ама става и за възрастни. УЧастниците ще могат да поиграят на все още модерните Диксит, Заселниците на Катан, Вещици по Тери Пратчет, Ticket to Ride, 7 чудеса. Има и Yu-Gi-Oh!, което не съм сигурен дали го играят малките или големите.

Ratio 2017
Какво: Конференция
Кога:10 юни, 10:00
Къде: София, Sofia Event Center
Вход:
25 лв.

Научната конференция Ratio този път ще разгледа актуалната тема за изкуствения интелект и бъдещето на чувечеството. „Актуалана“ в смисъл, че никой още не разбира какво е изкуствен интелект, но всички вече са наплашени и това позволява на много хора да организират такива събития и да ги осребряват доста добре. Все пак входната такса е поносима, а ако си студент или ученик можеш да влезеш и за 10 лв. Като бонус получаваш за водещ авторът на „Неновините“ Самуил Петканов.

BeerPong Турнир – Оливане
Какво: Турнир по BeerPong
Кога:10 юни, 21:00
Къде: София, Force Point Bar
Вход:
5 лв.

Винаги съм искал да играя BeerPong, но по една или друга причина досега не съм. Ако не искаш да правиш моята грешка, можеш да се включиш в това турнирче, в което има входна такса, но пък в нея е включена и бирата, която ще замине покрай игрите. Има и награден фонд – първия си тръгва с 50 лв.

Kids in Tech 3
Какво: Кръжок по роботика (и някакви други неща)
Кога:11 юни, 08:00
Къде: София, Спортна база „Бояна“
Вход:
30 лв.

Наясно съм, че да таргетирам отговорни родители в този блог е като да търся трезвеници в Студентски град в събота вечер. Ако все пак тук случайно има такива (отговорни родители, не трезвеници), те могат да заведат децата си на еднодневна академия Kids in Tech, съсредоточена върху новите технологии, роботиката, триизмерното принтиране и т.н. Освен тях има и някои по традиционни развлечения като танци и спорт.

 

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *