Меню Затваряне

HackTheWeek: Тех събитията през следващата седмица (24 – 30 март)

Обновена на 23.03.2018 от Questo

Голям наплив на блокчейн събития, малко срещи на кодъри, тук-таме изложения и събития на по-общи теми, свързани с технологиите: списък на по-интересните мероприятия, които ще се случат в София тази седмица.

Data Science Master Class
Какво: Лекция
Кога: 24 март, 09:00 часа
Къде: Ellief Center, American University In Bulgaria
Вход: N/A

Мастърклас, посветен на анализа на данни. Организира се от Американския университет в България. Като за събитие, посветено на големите данни, организаторите не са дали почти никакви такива – липсва програма, както и дали се плаща за вход и ако да – колко.

The strategic outlook for blockchain technology and fintech
Какво: Семинар
Кога: 26 март, 18:30 часа
Къде: Work & Share Coworking Space
Вход: Свободен

Лекторът Шон Мълкейхи ще разказва за блокчейн и възможността за имплементиране на технологията във финансите и други сфери на обществото.

Blockchain Data Storage
Какво: Семинар
Кога: 26 март, 19:00 часа
Къде: SoftUni
Вход: Свободен

Един от проблемите в блокчейн технологиите е необходимостта от съхраняване на данните. Няколко начина за по-ефективно съхранение ще предложи лекторът Николай Желязков.

Sofia Meetup: Networking for Digital Nomads and Freelancers
Какво: Семинар
Кога: 26 март, 18:30 часа
Къде: betahaus
Вход: Свободен

Поредната среща на дигиталните номади в София. Ако да работите отдалечено и като свободен агент ви харесва, отидете да се запознаете с други като вас.

Energy Efficiency, Renewable Energy, Smart Cities Exhibition
Какво: Изложение
Кога: 27 март, 10:00 часа
Къде: Inter Expo Center
Вход: Свободен

Тридневно изложение, посветено на умните градове и решаването на различни проблеми като събиране на отпадъци и спестяване на електроенергия. Посещението е безплатно, но трябва да си направите регистрация тук.

Founder Business Model Fit.How VCs are evaluating founding teams
Какво: Семинар
Кога: 27 март, 19:15 часа
Къде: betahaus
Вход: Свободен

Станислав Сираков от LAUNCHub ще разказва как фондът преценява дали да инвестира в определена компания. Едва ли ще разкрие всички тайни подробности, но ако търсите финансиране за гениалния си ИТ продукт, а Любен Белов по някаква причина не ви отговаря на мейлите, сега е моментът да говорите наживо с човек от фонда.

All About Java
Какво: Семинар
Кога: 29 март, 19:00 часа
Къде: Tech Talks
Вход: Свободен

Името на събитието говори достатъчно за съдържанието. Не знам дали ще научите всичко за Java, но със сигурност няма да ви е толкова интересно, ако не се занимавате с програмиране. Ако пък разбирате от Java, но предпочитате да го обсъждате на по бира, по същото време, но на друго място има подобно събитие.

Blockchain For Babies
Какво: Семинар
Кога: 29 март, 19:00 часа
Къде: SoftUni
Вход: Свободен

Сега е много модерно да се говори за блокчейн, така че ако още не знаете какво е това, сега му е времето да се качите на последния влак. Семинарът е ориентиран към хора без технологични знания по темата.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *