Меню Затваряне

HackTheWeek: Тех събитията през следващата седмица (14-20 април)

Обновена на 13.04.2018 от Questo

Следващата седмица иде с приличен набор от ИТ събития: всичките в София и достъпни на цена от нула лева.

Ethereum: PoW to PoS transition & Casper Protocol
Какво: Семинар
Кога: 14 април, 19:00 часа
Къде: SoftUni
Вход: Свободен

Този уикенд в SoftUni ще има няколко безплатни семинара. На мен най-интересен ми е този за Etherium, но също така ще се водят разговори по теми като NativeScript, алгоритми в блокчейн и създаване на портфейли в блокчейн. Част от семинарите ще са на английски, разписанието на събитията е в сайта на унито.

Безплатна лекция за курс Етично хакерство
Какво: Лекция
Кога: 15 април, 12:00 часа
Къде: MG Academy
Вход: Свободен
Лекцията е предназначена за всички, които искат да разберат какво представлява ултрамодерната в момента професия етичен хакер. Това мога да ви го кажа какво е и без да ходите на лекцията, но ако все пак проявявате интерес, вратите са отворени за всички. Ако искате да работите на Linux, на същото място в същия ден, но от 15 часа, ще има лекция и по тази тема.

Обучение за журналисти: Google News Lab
Какво: Семинар
Кога: 17 април, 14:00 часа
Къде: JA Startup Hambar
Вход: Свободен

Обучението е предвидено за журналисти, но от него могат да се възползват всички, които искат да се научат да откриват или проверяват автентичността на информация в интернет. Лектор ще е Даниел Шаса, обучител на Google News Lab за Централна и Източна Европа. местата за сутрешното обучение вече са изчерпани, но още има свободни за следобедното, което почва в 2 следобед. Входът не струва нищо, но е добре да се регистрирате тук.

Pros and cons of using Scala to build backend infrastructure
Какво: Семинар
Кога: 17 април, 18:30 часа
Къде: PuzlCoworking
Вход: Свободен

Темата на събитието е свързана с кодене, но другото интересно е, че гости ще са хора от екипа на Hopper – мобилно приложение, което използва изкуствен интелект, за да прогнозира най-добрите възможни цени за купуване на самолетни билети.

Ethereum Developers Meetup #02: Client-side wallets in dApps
Какво: Семинар
Кога: 18 април, 19:00 часа
Къде: Work & Share Coworking Space
Вход: Свободен

От началото на тази година Светлин Наков е във вихъра си по отношение на блокчейн технологиите, а сега ще прави соло семинар на тема Etherium.

Leader Talks с Момчил Кюркчиев
Какво: Семинар
Кога: 18 април, 19:00 часа
Къде: Carrusel Club
Вход: Свободен

Момчил Кюркчиев напуска добре платената си работа в Google, за да създаде собствена компания за автоматизация на маркетинга в Силициевата долина. Сега е на гости в София и ще разказва за компанията си(Leanplum) и как е успял да я развие до това, което е днес.

AWS Sofia 2018
Какво: Конференция
Кога: 19 април, 17:30 часа
Къде: Sofia Inter Expo
Вход: Свободен

Джулиън Саймън ще е главното действащо лице и ще разказва за уеб услугите на Amazon, които генерират все по-значителен дял от приходите на гиганта в онлайн търговията.

Семинар за защитата на личните данни
Какво: Семинар
Кога: 20 април, 10:00 часа
Къде: Training Academy
Вход: Свободен

От няколко месеца всичко под път и над път организира обучения на тема новата евродиректива за защита на личните данни. Това обаче е първото събитие – или поне първото, на което попадам – което не струва майка си и баща си за посещаване. Ако имате малък или среден бизнес и се доверявате на експертизата на КНСБ в сферата на личните данни, регистрацията е отворена.

Полезна или вредна е споделената икономика?
Какво: Дебат
Кога: 20 април, 19:00 часа
Къде: The Red House Centre for Culture and Debate
Вход: Свободен

Ако се чудите какво общо има споделената икономика с информационните технологии, отговорът е: много. Технологиите осигуряват необходимите платформи за директно договаряне между потребителите, заобикаляйки по този начин паразитните посредници. От събитието вероятно няма да се научите как се прави приложение като Uber, но пък може да чуете интересни гледни точки за икономиката на споделянето.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *