Меню Затваряне

Мениджмънтът на Facebook има специална защита срещу събиране на лични данни

Обновена на 12.04.2018 от Questo

Профилите на Марк Закърбърг и останалите висши мениджъри във Facebook се ползват със специална защита срещу събиране на лични данни, която не е налична за останалите потребители.

Ако се опитате да откриете профила на Марк Закърбърг чрез функцията за намиране на заключени профили, не получавате обичайния резултат. Обикновено когато въведете името си, платформата ви показва списък с възможности, на които може да ви изпрати код за достъп до вашия профил: например имейл адрес и мобилен телефон. Но ако въведете името на Марк Закърбърг, се появява следното съобщение:

Същото съобщение се появява, когато тествате профилите на оперативния директор на Facebook Шерил Сандбърг, финансовия директор Дейв Венър и технологичния директор Майк Шрьопфер.

Функцията за намиране на заключени профили се използва, за да може потребителят да си върне достъпа до своя профил. Тя обаче се използва и от хакери за събиране на лични данни. Тук е обяснено как чрез нея може да се установи имейл адреса на потребителя.

Вероятно с цел да не се злоупотребява с профилите им, тази опция е изключена за висшия мениджмънт на Facebook. Изглежда също така, че това е привилегия, запазена само за тях. Опцията работи за членове на борда на Facebook Като Марк Андрийсън или Питър Тийл, както и за мениджъри от средно ниво във Facebook.

Предвид кръстосаните разпити, на които е подложен Закърбърг през последните няколко дни, и обещанията му да пази по-добре личните данни, може би той трябва да помисли върху това да даде възможност на всички потребители да изключват тази опция.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *