Как да забраня споделянето на публикации във Facebook

Един от често задаваните въпроси е: „Как да контролирам кой може да споделя моите публикации във Facebook? Тъй като правилата за споделяне продължават да объркват много хора, ето какво представляват те накратко.

Една публикация може да бъде споделена в зависимост от това каква аудитория е израл авторът й.

Ако авторът е избрал аудитория Public, това означава, че приятелите му могат да я споделят свободно във Facebook.

Ако авторът е избрал аудитория Friends, това оначава, че приятелите му могат да видят публикацията, но не могат да я споделят.

Разликата между двете се вижда на долната картинка. Когато някой е споделил публикацията с аудитория Public, тя е видима за неговите приятели и за потребителите, които не са негови приятели. Всеки от тях може да споделя тази публикация

Когато някой е споделил публикацията с аудитория Friends, тя е видима за неговите приятели, но не е видима за потребителите, които не са негови приятели. Освен това неговите приятели могат да виждат публикацията, но не могат да я споделят.

На изображението ясно се вижда, че под публикацията с аудитория Public има иконка за споделяне (стрелка), а на публикацията с аудитория Friends тази иконка няма.

Ако изберете аудитория Friends except… (това означава, че публикацията е видима само за приятелите ви с изключение на онези, които изрично сте посочили да не я виждат), тогава онези приятели, които могат да виждат публикацията, няма да могат да я споделят

Казаното дотук има едно изкючение и това са тагнатите в публикацията хора. Ако тагнете някого в публикация, тя става видима за неговите приятели. Те(приятелите на тагнатия човек) ще могат да я видят дори и ако не са в аудиторията, която вие сте задали.

За да не допускате това, трябва да направите една допълнителна настройка. Вместо да избирате аудитория Frineds, изберете аудитория Custom и махнете отметката Friends of tagged.

Оставете коментар

Коментарите в този блог са публични. Ако не желаете истинското ви име да бъде публикувано, използвайте псевдоним.