Меню Затваряне

Как да забраня споделянето на публикации във Facebook

Обновена на 27.05.2018 от Questo

Един от често задаваните въпроси е: „Как да контролирам кой може да споделя моите публикации във Facebook? Тъй като правилата за споделяне продължават да объркват много хора, ето какво представляват те накратко.

Една публикация може да бъде споделена в зависимост от това каква аудитория е израл авторът й.

Ако авторът е избрал аудитория Public, това означава, че приятелите му могат да я споделят свободно във Facebook.

Ако авторът е избрал аудитория Friends, това оначава, че приятелите му могат да видят публикацията, но не могат да я споделят.

Разликата между двете се вижда на долната картинка. Когато някой е споделил публикацията с аудитория Public, тя е видима за неговите приятели и за потребителите, които не са негови приятели. Всеки от тях може да споделя тази публикация

Когато някой е споделил публикацията с аудитория Friends, тя е видима за неговите приятели, но не е видима за потребителите, които не са негови приятели. Освен това неговите приятели могат да виждат публикацията, но не могат да я споделят.

На изображението ясно се вижда, че под публикацията с аудитория Public има иконка за споделяне (стрелка), а на публикацията с аудитория Friends тази иконка няма.

Ако изберете аудитория Friends except… (това означава, че публикацията е видима само за приятелите ви с изключение на онези, които изрично сте посочили да не я виждат), тогава онези приятели, които могат да виждат публикацията, няма да могат да я споделят

Казаното дотук има едно изкючение и това са тагнатите в публикацията хора. Ако тагнете някого в публикация, тя става видима за неговите приятели. Те(приятелите на тагнатия човек) ще могат да я видят дори и ако не са в аудиторията, която вие сте задали.

За да не допускате това, трябва да направите една допълнителна настройка. Вместо да избирате аудитория Frineds, изберете аудитория Custom и махнете отметката Friends of tagged.

Подобни статии

1 Comment

  1. Елена Хаджиева

    Здравейте имали начин даси върнем бутона,, Добави,, във фейсбук. Ако има може ли дами кажете по какъв начин става тов. Един приятел ми отхвърли поканата за приятелство и сега вече му изчезна бутона добавяне обаче само за мен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *