Меню Затваряне

Как да вляза във Facebook без телефон за двуфакторна автентикация

Обновена на 23.03.2020 от Questo

Активирали сте двуфакторна автентикация във Facebook, но сте изгубили смартфона, на който получавате код за потвърждение.

Ситуацията е наприятна, защото сега няма как да потвърдите самоличаността си. На практика вече не можете да влезете във Facebook от нови устройства.

Защо е важно да имате двуфакторна автентикация

Двуфакторната автентикация е добра защита срещу неоторизиран достъп до вашия профил. Ако имате акаунт във Facebook, защитете го с двуфакторна автентикация.

По този начин профилът ви е заключен не само с парола, но и с код за еднократно ползване, който се генерира при всеки съмнителен опит за влизане във вашия акаунт. Кодът се изпраща на вашия смартфон и само вие го знаете.

Случава се обаче да изгубите или да ви откраднат смартфона.

Какво правите тогава?

3 начина да влезете във Facebook без телефон за двуфакторна автентикация

Някои от тези решения изискват предварителна подготовка. Прочетете ги внимателно и вземете необходимите мерки преди да е станало късно.

1. Използвайте кодове за достъп, записани на хартия

Това са кодове, които са генерирани предварително от Facebook. Записвате си ги някъде и ги пазите за случаи, в които телефонът ви не е с вас, а трябва да влезете в профила си.

Мислете за тези кодове като за резервен ключ, който сте оставили при роднини в случай, че изгубите вашите ключове и няма как да си влезете вкъщи.

За да генерирате кодове за достъп, следвайте инструкциите. (Скролвайте надолу до „кодове за достъп, записани на хартия“)

2. Поискайте нова SIM карта със същия номер

Освен ако не сте посочили друго, Facebook изпраща кодовете за достъп като SMS до вашия мобилен номер. Дори и да нямате смартфон, може да поискате от мобилния оператор да ви издаде нова SIM карта със същия номер.

Когато я активирате, всички кодове за достъп ще пристигат на мобилносто устройство с новата карта.

3. Влезте във Facebook през познато устройство

Двуфакторната автентикация на Facebook се активира, когато някой се опита да влезе в профила ви от непознато устройство. Непознато ще рече такова, от което досега не сте влизали във Facebook.

Ако досега сте влизали в социалната мрежа през мобилен телефон и лаптоп, това означава, че все още имате достъп до Facebook през този лаптоп. Използвайте го, за да влезете в профила си и да промените настройките така, че Facebook да изпраща кодове за достъп до новия ви мобилен номер.

ВЪРНИ СИ КОНТРОЛА ВЪРХУ ДАННИТЕ

Подобни статии

2 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *