Меню Затваряне

Как да скриете жилището си в Google Street View

Обновена на 05.05.2023 от Questo

Google Street View осигурява панорамни изображения на улици, пътища и жилищни райони. Използващите услугата могат да направят виртуална разходка в някой жилищен квартал; или пък да видят в какво състояние са улиците в града, който се канят да посетят.

От съображения за сигурност Google Street View замъглява от своята база данни човешки лица, регистрационни табели на автомобили, адреси и други лични данни. Жилищните сгради не са замъглени по подразбиране. Това позволява на злонамерено лице да направи виртуална обиколка на района, в който живеете, да разгледа жилището ви отвън, да види дали имате охранителни камери, какви коли са паркирани отпред и т.н.

Ако не искате това да се случва, можете да поискате от Google да замъгли изображенията на жилището ви в Google Street View.

Как да замъглите жилището си в Google Street View

Следващите инструкции са за настолен компютър.

Отворете Google Maps, насочете се към адреса на имота, който искате да замъглите, и превключете на Street View.

В долния десен ъгъл ще видите опция „Подаване на сигнал за проблем“. Кликнете върху линка.

Ще се отвори форма, в която трябва да дадете повече информация защо искате замъгляване на имота. Също така трябва да въведете имейл адреса си, на който ще получите отговор дали молбата ви е била удовлетворена.

 

След като подадете молбата, тя ще бъде обработена от Google и ще бъдете информирани за резултата. Възможно молбата да не бъде удовлетворена.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *