Как да изтрия съобщение в WhatsApp - Киберсигурност и защита на личните данни - Questona
Меню Затваряне

Как да изтрия съобщение в WhatsApp

Публикувана на 28.10.2017 от Христо Петров
Последна промяна на 24.07.2018

WhatsApp въвежда функция, която ви позволява да изтриете вече изпратено съобщение. Уловката е, че можете да го направите в рамките на първите 7 минути след изпращането.

В момента на публикуването на тази статия новата функция, наречена Delete for Everyone (изтрий за всички), все още не е активирана за всички потребители по света. Тя обаче е добавена към списъка с често задавани въпроси, което означава, че рано или късно ще се появи. За да я използвате, ще трябва да обновите WhatsApp до най-новата възможна версия.

Досега беше възможно да изтриете съобщение в WhatsApp единствено от вашето устройство. Това означава, че съобщението изчезва от вашия телефон, но остава на телефона на получателя.

С Delete for Everyone можете да го изтриете и от телефона на получателя.

Как да използвате новата функция? Можете да триете едно съобщение или по няколко наведнъж като ги маркирате. Влезте в разговора, в който се намира съобщението(ята). Изберете го и задръжте пръста си върху него. От появилото се меню изберете

Delete>
Delete for Everyone

Дяволът е в детайлите

Няколко неща, които трябва да знаете, ако възнамерявате да използвате новата функция на WhatsApp

1.Може да се трие до 7 минути след изпращане. Изтриването на съобщение е възможно до 7 минути, след като сте изпратили съобщението. След като този срок изтече, твърди компанията-разработчик, изтриването няма да е възможно.

2.Съобщението се трие само ако и получателят ползва нова обновена версия на WhatsApp. И двете страни в разговора трябва да имат нова версия на WhatsApp, за да може функцията да се използва. Ако получателят на съобщението е със стара версия, изтриването няма да се получи.

3.Не получавате предупреждение, ако изтриването не се случи.  Ако по някаква причина не успеете да изтриете съобщението, софтуерът няма изрично да ви предупреди за това. Т.е. възможно е да си мислите, че сте изтрили съобщение, а то да си седи в разговора.

WhatsApp е поредният масов месинджър, който въвежда възможност за изтриване на съобщения от всички устройства в разговора. Такава функция вече имат месинджъри като Viber и Skype. WhatsApp е собственост на Facebook, така че Марк Закърбърг би могъл да се замисли дали да не щипне от новата хитринка в WhatsApp и да я сложи в Messenger.

 

Искате да научавате новините на момента?

|| >>> Следвайте Questona във Facebook || >>> Следвайте Questona в LinkedIn ||

Имате поща!

Два пъти месечно ще изпращаме на имейла ви съвети и истории, които ще ви помогнат да предпазите данните си.

Подобни статии

1 Comment

  1. Whatsup

    Може и да я има тази функция…delete for everyone, но не забравяйте notification. Там си стои…докато получатея не го премахне….а преди това е прочел изтритото съобщение…хахахаха а

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *