Меню Затваряне

Обновления около Firefox, Chrome, SSL 3.0 и още

Обновена на 18.10.2014 от Questo

hacker

Тази седмица беше богата на обновления, свързани със сигурността в интернет. За онлайн потребителите най-важни са новите версии на Firefox и Chrome. Mozilla пусна чисто нова версия на популярния си браузър, в която има някои нови неща и са отсрранени стари бъгове. Google пуснаха малък ъпдейт по своя браузър и операционната система Chrome OS. Ако ползвате някой от тези продукти, прегледайте информацията за обновеленията в сайта на производителя.

От около седмица бъгът POODLE, свързан с използването на SSL 3.0, е една от горещите теми в областта на интернет сигурността. Apple пусна пач за отстраняването му. Пачът е достъпен за потребители с операционна система OS X Mountain Lion v10.8.5, OS X Mavericks v10.9.5.

OpenSSL съобщи за нови бъгове в криптографския си протокол. За да отстранят проблема, от OpenSSL пускат обновления за три от версиите на протокола: OpenSSL 1.0.1, OpenSSL 1.0.0 и OpenSSL 0.9.8.

Drupal съобщи за проблем със сигурността за версии под 7.32 на популярната система за управление на съдържание. От Drupal съветват уебмастърите да изтеглят Drupal Core 7.32.

 

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *