Меню Затваряне

PlayStation 4 забива от зловредно съобщение, ето как да се предпазите

Обновена на 18.10.2018 от Questo

Редица потребители съобщават през последните 2 дни за нов експлоит за PlayStation 4. Играчът получава съобщения в месинджъра на конзолата, в резултат на което тя забива. Все още няма официално потвърждение за проблема от Sony, но броят на потребителите, които съобщават за проблема, продължава да се увеличава.

Дискусията продължава в няколко теми в rediit, например тук и тук.

„Появил се е нов бъг, от който конзолата забива и трябва да я върнеш към фабричните й настройки – посочва един от засегнатите потребители. – Дори изтриването на съобщенията през мобилното приложение не помага. На мен ми се случи, докато играех Rainbow Six: Siege. Един от играчите от другия отбор използва фалшив профил, за да изпрати съобщенията и да „забие“ целия ни отбор. Всички трябваше да ресетнем конзолите си. Само един от нас не беше засегнат и той беше настроил съобщенията си на „лични“.

Същият потребител по-късно допълва дискусията с информация, че двамата игачи, които са изпращали съобщенията, вече са с ранг Diamond в играта.

По думите му съобщенията, които е получил, изглежда така:

Други потребители докладват, че са получили съобщения от рода на Sakalwk b или Fortnite.

Засега не е открито решение на проблема, което да работи за всички. Някои потребители съобщават, че са отстранили бъга с ресетване на конзолата или чрез изтриване на съобщенията през мобилното приложение. Други обаче казват, че и тези методи не помагат.

Обновено: Sony обявиха, че проблемът ще бъде отрстранен в следващия ъпдейт на фърмуера на конзолата. Дотогава потребителите могат да го решат като влязат в мобилното приложение на PlayStation, изтрият съобщенията, рестартират конзолата в Safe Mode и изберат Option 5.

Първоначално потребителите бяха открили собствесно решение, с което да се предпазите като настроите конзолата си така, че да получавате съобщения само от приятели или от никого. За целта влезте в:

Settings>

Account Management>

Privacy Settings>

Personal Info Messaging и изберете Friends или No One.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *