Меню Затваряне

HackTheWeek:Тех събитията през следващата седмица (28 април – 4 май)

Обновена на 27.04.2018 от Questo

Много събития през почивните дни, доста такива и през работната седмица… Има за всички. Всичките са в София и са с нулев бюджет.

ТУЕС Фест 2018 – Ден на отворените врати
Какво: Изложение
Кога: 28 април, 10:00 часа
Къде: Технологично Училище Електронни Системи към Технически Университет
Вход: Свободен

Ученици от ТУЕС ще представят над 60 свои проекта, съсредоточени основно върху компютърните мрежи и разработката на софтуер. От организаторите: „ТУЕС Фест е първото изложение на ученически проекти, създадени от ученици от 8-ми до 12-ти клас в Технологично училище “Електронни системи” към Технически университет – София. Отговорете си на въпроса къде да продължите обучението си в сферата на техническите науки.“

React.NotAConf
Какво: Конференция
Кога: 28 април, 10:00 часа
Къде: Generator (Черни връх 47)
Вход: Свободен

Темата на събитието ще е React и как помага при изграждането на потребителски интергфейс. Дори и нищо да не разбирате от Java Script обаче, събитието може да ви е интересно заради участниците. Сред компаниите, които ще присъстват, са Product Hunt, SoundCloud, SBTech. Пълен списък на участниците и задължителна безплатна регистрация има на сайта на събитието.

DDoS Атаки – специфики, тенденции и механизми за защита
Какво: Изложение
Кога: 28 април, 10:00 часа
Къде: Технически университет, зала 3239
Вход: Свободен

DDOS атаките стават все по-мащабни и засягат както държавни институции, така и компании от частния сектор. Как една организация може да се предпази от тях ще разказват Никола Вързелов и Васил Марин от Netrera.

Girls in ICT Day 2018 Sofia
Какво: Конференция
Кога: 28 април, 13:00 часа
Къде: УНСС
Вход: Свободен

По случай Международния ден на жените в ИКТ в голямата конферентна зала на УНСС ще има конференция с елементи на образователни семинари. „Събитието ще събере ключови политици, гражданското общество, индустрията и Академичната общност, за да обсъдят действия за преодоляване на цифровото разделение между половете. Успоредно с дискусията на високо ниво се организира програма за група от 70 момичета на възраст между 12 и 16 години, които ще имат възможността да се запознаят с ИКТ чрез забавни и образователни семинари.“ Регистрацията е отворена до 10 часа сутринта, така че ако ви се ходи, регистрирайте се.

Турнир по Street Fighter II
Какво: Турнир
Кога: 29 април, 13:00 часа
Къде: BeerBox Grill&Beer
Вход: Свободен

Вярно е, че в това събитие няма много технологичен ракурс, но пък за израсналите през 80-те и 90-те ще е повече от любопитно. Скара, бира и аркадна игра със Street Fighter – добър вариант за прекарване на неделния следобед.

Watify: Inspire to Transform
Какво: Конференция
Кога: 2 май, 13:00 часа
Къде: НДК
Вход: Свободен

Събитие, което ще комбинира модерни технологии с танци, или поне това обещават организаторите. Организира се от WATIFY, кампания на Европейската комисия за стимулиране на технологиите в бизнеса, и по време на мероприятието ще се показва 3D принтиране и 3D мапинг. Пълна програма на събитието тук.

Smart Contracts for Bitcoin with RSK
Какво: Семинар
Кога: 3 май, 19:00 часа
Къде: SoftUni
Вход: Свободен

Не съм запознат с Rootstock, но доколкото разбирам е peer-2-peer платформа за умни договори. Ако и на вас нищо не ви говори, лекторът Симеон Мандаджиев ще даде някаква основна представа. Семинарът ще е на английски език.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *