Google пуска нов инструмент за поверителност на личните данни

google

Google пусна портала About Me, от който потребителите могат да проверят какви настройки за поверителност имат на профила си; както и да ги променят, ако искат.

Много потребители (сред които и авторът) с акаунт в Google не се интересуват въобще от това какви техни лични данни са публикувани в профилите им в Google+. Социалната мрежа на Google публикува в профила ви информация за вашата месторабота, местожителство, пол и т.н. – ако разбира се сте задали настройка тези данни да са публични. Тъй като почти никой не обръща внимание на настройките за поверителност в Google +, тези данни често се оказват в интернет.

About Me решава този проблем, като ви показва на една страница всичките ви основни настройки за поверителност. Имате възможност да смените настройките, ако не ви харесват, както и да направите фина настройка на информацията, която Google споделя за вас в интернет.

Знаете ли например, че Google има право да използва ваши снимки като фоново изображение за продуктите и услугите, които предлага? За да не се случи това, трябва изрично да го забраните. Само че колко хора знаят къде се намира тази настройка? Е, с новата услуга на Google настройването на поверителността е по-лесно.

Оставете коментар

Коментарите в този блог са публични. Ако не желаете истинското ви име да бъде публикувано, използвайте псевдоним.