Меню Затваряне

Google пуска нов инструмент за поверителност на личните данни

Обновена на 12.11.2015 от Questo

google

Google пусна портала About Me, от който потребителите могат да проверят какви настройки за поверителност имат на профила си; както и да ги променят, ако искат.

Много потребители (сред които и авторът) с акаунт в Google не се интересуват въобще от това какви техни лични данни са публикувани в профилите им в Google+. Социалната мрежа на Google публикува в профила ви информация за вашата месторабота, местожителство, пол и т.н. – ако разбира се сте задали настройка тези данни да са публични. Тъй като почти никой не обръща внимание на настройките за поверителност в Google +, тези данни често се оказват в интернет.

About Me решава този проблем, като ви показва на една страница всичките ви основни настройки за поверителност. Имате възможност да смените настройките, ако не ви харесват, както и да направите фина настройка на информацията, която Google споделя за вас в интернет.

Знаете ли например, че Google има право да използва ваши снимки като фоново изображение за продуктите и услугите, които предлага? За да не се случи това, трябва изрично да го забраните. Само че колко хора знаят къде се намира тази настройка? Е, с новата услуга на Google настройването на поверителността е по-лесно.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *