Меню Затваряне

Facebook събития: как да контролирате кой може да вижда активността ви

Обновена на

Когато се отбележите като присъстващ или интересуващ се от Facebook събитие, тази информация е видима за определен кръг от хора.

Ако събитието е публично, вашият избор е видим за организаторите му и за приятелите ви, които са се отбелязали за същото събитие.

Но може би не искате вашите приятели да виждат, че проявявате интерес към определено събитие. Facebook ви позволява да ограничите хората, които ще виждат статуса ви спрямо дадено събитие.

След като се отбележите за събитието, можете да смените аудиторията от Friends на Only me. По този начин само организаторите могат да видят интереса ви към събитието.

Имайте предвид, че горният пример е за публични събития, които са видими за всички потребители във Facebook. Ако събитието е частно (виждат го само тези, които са поканени), тогава присъствието ви е видимо за всички участници, не само за приятелите ви.

Това е полезен трик, с който можете да запазите поне отчасти в тайна плановете си за вечерта. Преди известно време Facebook събитията бяха малък пrivacy кошмар. Всеки можеше да види кой ще посещава дадено събитие, къде и кога ще се провежда то. На практика беше възможно да следиш потребител, който е имал неблагоразумието да се маркира като посетител на това събитие.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *