Меню Затваряне

Facebook затяга настройките за поверителност

facebookFacebook започва кампания по затягане настройките за сигурност на своите потребители. През следващите няколко седмици компанията ще проведе нещо като тест, за да провери дали потребителите са нясно с кого споделят информация в социалната мрежа.

Ако решите да публикувате ново съдържание във вашия профил, Facebook ще покаже какви са настоящите ви настройки за видимост (т.е. кой може да вижда публикуваното от вас съдържание). Повечето потребители са настроили профила си така, че публикуваното от тях съдържание да се вижда от всички, дори и да нямат профил във Facebook. Това може да е опасно, тъй като по този начин всеки получава достъп до важна информация и лични данни. Затова – ако профилът е настроен да споделя съдържанието публично – Facebook ще ви попита дали действително искате да запазите тази настройка или искате да я промените. Имате възможност да споделяте съдържание само с вашите приятели, само с определени хора или съдържанието да е видимо само и единствено за вас.

Ако не ви се чака, докато Facebook проведе този тест, можете да настроите поверителността на профила си лесно с няколко кликвания.

Facebook ще промени и настройките за поверителност за новите си потребители. Досега по подразбиране профилите на всички нови потребители бяха настроени така, че тяхното съдържание да е видимо за всички. Занапред съдържанието по подразбиране ще е видимо само за Facebook приятелите на абонатите.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *