Меню Затваряне

Как да използвате антифишинг защита в реално време за Chrome

Обновена на 15.09.2023 от Questo

Функцията Safe Browsing на браузъра Chrome работи с помощта от списък на сайтове, маркирани като фишинг. Всеки път, когато отворите сайт в Chrome, тази функция проверява дали сайтът не фигурура в този списък. Ако сайтът го има в списъка, виждате познатото предупреждение Deceptive site ahead (Внимание! Опасен сайт!)

Проблемът, казват от Google, е, че списъкът с опасни сайтове се обновява на всеки 30 до 60 минути. Само че значителна част от фишинг сайтовете (според Google – около 60%) съществат за не повече от 10 минути.

Това прави обновяването на всеки 30 минути неефективно. В рамките на тои половин час потребителят може да се натъкне на фишинг сайт, който още не е маркиран като опасен, и да допусне данните му да бъдат откраднати.

Ето защо антифишинг защитата вече ще се случва в реално време. Списъкът с опасни сайтове ще се ъпдейтва автоматично в момента, когато опасният сайт бъде открит. Според Google това ще подобри с до 25% защитата от спам и фишинг.

Ако използвате Chrome, Safe Browsing вероятно вече е активиран на вашия браузър. За да проверите дали това е така, влезте в основното меню и от там в:

Settings >

Privacy and Security >

Security >

Safe Browsing

Standardprotection е стандартната опция за защита в Chrome. Ако е активирана, тя ще ви пази от фишинг в реално време.

За допълнителна сигурност може да активирате Enhanced protection, която използва изкуствен интелект, за да разпознава различни уеб заплахи.

Научете повече за настройките за подобряване сигурността на Chrome за Android.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *