Меню Затваряне

Blackphone – телефон за контрол над комуникациите и сигурността

Обновена на 22.05.2014 от Questo

blackphoneBlackphone е интересна машинка, която се предлга със софтуер за криптиране и предпазване на личните данни. Телефонът е насочен към хората, които нямат задълбочени познания за сигурността на мобилните комуникации чрез смартфон.

По същността си Blackphone представлява телефон с модифицирана версия на Android(наречена PrivatOS), към който е добавен допълнителен софтуер за криптиране и защита от неоторизиран достъп. Ядрото на телефона е един от популярните пакети за сигурност Silent Circle, който ви позволява да правите криптирани обаждания и да изпращате криптирани съобщения. Освен това в телефона по подразбиране са инсталирани различни функционалности като анонимно браузване, VPN, анализ и защита на wifi мрежите, анализ на достъпа до данни от мобилните приложения и други полезни хитринки, които ви пазят от хакери.

Очевидно Blackphone таргетира булшинството потребители, които все още нямат изградена култура за защита на това, което правят през мобилния си телефон. Този смартфон им предлага накуп набор от инструменти за контрол над комуникациите и личните данни – така че да не им се налага сами да си тунинговат устройството с приложения за сигурност.

Потребителите, които са навътре с мобилните комуникации и тяхната защита, едва ли ще видят нещо кой знае колко революционно в Blackphone. И все пак за цена от 629 долара устройството предлага приличен микс от технически характеристики и софтуерно оборудване (само двегодишен абонамент за Silent Circle традиционно би ви струвал около 200 долара). Сред хардуерните параметри можем да споменем 4,7-инчов екран, 16 гигабайта памет, 1 гигабайт RAM, две камери – основна 8 мегабайта и предна 5 мегабайта. Пълният списък на параметрите е тук.

Ако държите на сигурността на комуникациите си, но не знаете как – или ви мързи – да си я осигурите сами; тогава това е вашият телефон. Производителят (испанската GeeksPhone, в комбина с американците от Silent Circle) вече приема поръчки, а доставките трябва да започнат през юни.

 

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *