Меню Затваряне

500px е хакната, сменете паролата си веднага

Обновена на 13.02.2019 от Questo

Ако използвате платформата за снимки 500px от преди 5 юли 2018 г,, профилът ви е хакнат.

На 8 февруари 2019 г. собствениците на платформата са установили пробив на потребителски данни. Пробивът е засегнал всички с регистрация в 500px от преди 5 юли.

„Разследването ни показва, че около 5 юли 2018 г. някой е получил неоторизиран достъп до нашите информационни системи и потребителските данни на тях. Това засяга информация, която потребителите предоставят за себе си, доакто си правят профили“, коментират от 500px.

Достъпени са следните данни (ако са въведени реални такива):

  • Име и фамилия;
  • Имейл адрес;
  • Хеширана парола;
  • Дата на раждане;
  • Местоживеене;
  • Пол;

Вече е задействана процедура по принудителна смяна на паролите на всички потребители на платформата. От 500px препоръчват на всички потребители да сменят паролите си. Ако са използвали досегашната си парола за 500px и за други акаунти, те следва да спрат да я използват веднага.

Засега няма данни за директен достъп до потребителски профили в 500px; т.е. някой да е използвал откраднатите данни , за да влезе в нечий профил. Няма данни и за достъп до номера на кредитни карти.

Подобни статии

2 Comments

  1. Durmush durmushev

    Здравей те вчера ми хакнаха профила на фейсбук сменили са ми всички данни емаил всичко как да си го върна незнам моля погнетеми семеен профил ми беше от 2013г мие профила профила ми беше durmush durmushev а сега е момо идва за теб тъка се пише моля обърнете ми внимание

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *