500px е хакната, сменете паролата си веднага

Ако използвате платформата за снимки 500px от преди 5 юли 2018 г,, профилът ви е хакнат.

На 8 февруари 2019 г. собствениците на платформата са установили пробив на потребителски данни. Пробивът е засегнал всички с регистрация в 500px от преди 5 юли.

„Разследването ни показва, че около 5 юли 2018 г. някой е получил неоторизиран достъп до нашите информационни системи и потребителските данни на тях. Това засяга информация, която потребителите предоставят за себе си, доакто си правят профили“, коментират от 500px.

Достъпени са следните данни (ако са въведени реални такива):

  • Име и фамилия;
  • Имейл адрес;
  • Хеширана парола;
  • Дата на раждане;
  • Местоживеене;
  • Пол;

Вече е задействана процедура по принудителна смяна на паролите на всички потребители на платформата. От 500px препоръчват на всички потребители да сменят паролите си. Ако са използвали досегашната си парола за 500px и за други акаунти, те следва да спрат да я използват веднага.

Засега няма данни за директен достъп до потребителски профили в 500px; т.е. някой да е използвал откраднатите данни , за да влезе в нечий профил. Няма данни и за достъп до номера на кредитни карти.

2 коментара

  1. Durmush durmushev каза:

    Здравей те вчера ми хакнаха профила на фейсбук сменили са ми всички данни емаил всичко как да си го върна незнам моля погнетеми семеен профил ми беше от 2013г мие профила профила ми беше durmush durmushev а сега е момо идва за теб тъка се пише моля обърнете ми внимание

Оставете коментар

Коментарите в този блог са публични. Ако не желаете истинското ви име да бъде публикувано, използвайте псевдоним.