Меню Затваряне

Измамници събират банкови данни с фалшив мейл от НАП

Обновена на 10.09.2014 от Questo

keyboard

Буквално часове, след като публикувах статията за събирането на банкови данни с фалшифицирани имейли, Националната агенция по приходите предупреди за подобна измама, с която крадците се опитват да получат данните за вашата банкова сметка.

Български потребители са получили писмо от имейл адреса billing@nap.bg (съдържанието на фалшивото писмо е публикувано от потребител във форума на bg-mamma). В писмото се казва, че потребителят може да си получи обратно част от платените в чужбина данъци, ако следва инструкциите. „Инструкциите“ включват предоставяне на данните за банковата ви сметка и електронния достъп до нея.

Писмото е написано на английски и това веднага е накарало част от получателите да се усъмнят. Но тъй като все пак е изпратено от имейл с домейн nap.bg, част от тях биха могли да се подлъжат и да последват инструкциите в него.

Не го правете. Писмото е измама и има за цел да открадне виртуалния ключ към вашите финансови средства. От НАП вече обявиха официално, че писмото най-вероятно е измама и че „служители на агенцията никога и по никакъв повод не изискват банкова информация и данни за кредитни карти да бъде попълвана в електронни форми или изплащана по електронна поща.“

Линк към цялото изявление на НАП. От агенцията приканват всички, които са получили подобно писмо, да сигнализират в НАП на тел. 0700 18 700.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *