Меню Затваряне

iOS 12.1 позволява да разглеждате контактите в телефона без парола

Обновена на 01.11.2018 от Questo

Новата iOS 12.1 трябваше да отстрани няколко бъга, които позволяваха да се разглежда съдържанието на смартфона, без да се въвежда парола. Но по-малко от денонощие след пускането на операционната система беше открит метод за разглеждане на списъка с контакти в iPhone, bез да е необходимо отключването на устройството.

Бъгът е открит от специалистът по сигурност Хосе Родригез, който наскоро откри и друг начин за достъп до съдържанието на заключен iPhone (всъщност той беше отстранен в iOS 12.1).

Новото му откритие е, че ако наберете някого от устройството, чието съдържание искате да прегледате, а след това включите FaceTime и настроите телефона в самолетен режим, можете да видите информация за контактите в телефона. Родригез е демонстрирал откриетието си в това видео.

От видеото не става ясно дали бъгът позволява да се разглеждат съобщения, изпратени между абонатите. Видими са данни за контакт като домашен телефон, имейл и т.н.

Този трик вероятно ще бъде използван от ревниви партньори, за да проверяват смартфоните на половинките си. Така че докато Apple не го отстрани, е добре да държите телефона близо до себе си и да не го оставяте без надзор.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *