Меню Затваряне

iOS 12.1 позволява да разглеждате контактите в телефона без парола

Новата iOS 12.1 трябваше да отстрани няколко бъга, които позволяваха да се разглежда съдържанието на смартфона, без да се въвежда парола. Но по-малко от денонощие след пускането на операционната система беше открит метод за разглеждане на списъка с контакти в iPhone, bез да е необходимо отключването на устройството.

Бъгът е открит от специалистът по сигурност Хосе Родригез, който наскоро откри и друг начин за достъп до съдържанието на заключен iPhone (всъщност той беше отстранен в iOS 12.1).

Новото му откритие е, че ако наберете някого от устройството, чието съдържание искате да прегледате, а след това включите FaceTime и настроите телефона в самолетен режим, можете да видите информация за контактите в телефона. Родригез е демонстрирал откриетието си в това видео.

От видеото не става ясно дали бъгът позволява да се разглеждат съобщения, изпратени между абонатите. Видими са данни за контакт като домашен телефон, имейл и т.н.

Този трик вероятно ще бъде използван от ревниви партньори, за да проверяват смартфоните на половинките си. Така че докато Apple не го отстрани, е добре да държите телефона близо до себе си и да не го оставяте без надзор.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *