Меню Затваряне

Какво да правя през почивните дни (8-9 юли)

Обновена на 07.07.2017 от Questo

Няколко предложения за уикенда, с които да утолиш лятната жега, глада за разходки и досадилите вее заглавия в книжарниците.

Водни Войни в София!
Какво: Тупалка с водни пистолети
Кога: 8 юли, 16:30
Къде: София, НДК
Вход: Свободен

Това е събитие, провеждано досега в Габрово, а тази година са решили да го направят и в София. Накратко: събирате се една купчина хора и се пръскате с вода. В жегите е удачно забавление, а и има почти 900 потвърдили участие досега. Една трета от тях наистина да се появят – ще стане веселба. Можеш да дойдеш с воден пистолет, но ако нямаш, просто пробий дупка в капачката на пластмасово шише – също върши работа.

Редки Книги-Игри: за първи път чисто нови бройки от тиражите им
Какво: Изложение на книги-игри
Кога: 9 юли, 16:00
Къде: София, Книжен център „Славейков“
Вход: Свободен

Това събитие е толкова geeky, че нямаше как да не намери място тук. Ако си деветдесетарска измет като мен, няма как да не си хващал в ръцете си поне веднъж книга игра. Съответно има голяма вероятност този позагубил блясъка си жанр литература да те изпълва с носталгия по изгубеното детство. В такъв случай изложението на редки книги игри е точно за теб. Домакин ще е Ейдриън Уейн, един от популярните автори на книги-игри. Разяснение за по-младите: Ейдриън си е чист българин, ама едно време беше популярно да пишеш под англозвучащ псевдоним. Ходил съм на друго негово събитие на същото място и мога да кажа, че е екзотично преживяване: много на брой и шарени хора, събрани на 20-ина квадратни метра и разискващи теми като кино, книги и музика.

Залез на Черни връх, преход по пълнолуние до Камен дел
Какво: Планински преход
Кога: 9 юли, 19:30
Къде: София, хижа „Алеко“
Вход: Свободен

Нощна обиколка на Витоша по пълнолуние? Перфектно като за край на уикенда, а и топлото време помага за мотивацията. Преходът от Черни връх до Камен дел се организира редовно и дава възможност да се насладите на панорамата на нощна София. Събирането за прехода започва пред хижа „Алеко“ по светло, след което се продължава към Черни връх и от там към Камен дел. Повече информция за събитието и необходимата екипировка има в събитието във Facebook. Пак в събитието можеш да си намериш хора за споделено пътуване до хижата.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *