Меню Затваряне

Какво да правя през почивните дни (6-7 януари)

Обновена на 05.01.2018 от Questo

С два именни дни и толкова много именници едва ли ще се чудиш какво да правиш, но ако случайно си останал без оферти за празнуване – и не си духнал някъде вън от София – ето няколко събития, които излизат направо без пари. Малко, но скромно.

MegaDojo Sofia 1.0
Какво: Технологичен фестивал
Кога: 6 януари, 10:00 часа
Къде: НДК
Вход: Свободен

България открива председателството си в ЕС с технологичен фестивал, предназначен основно за децата. Събитието е без вход, но е с предварителна регистрация или до изчерпване на свободните места, така че има риск и да не успееш да влзеш. Програмата включва различни уъркшопи, занимания с роботи, включително рааботилница с интерактивен робот R2D2

Проектиране на живота: синтетичната биология и отвореният биокод
Какво: Семинар
Кога: 6 януари, 18:30 часа
Къде: Червената къща
Вход: Свободен

Събитието е част от няколко семинара, обединени около темата за изкуствения интелект и все по-тясната връзка между информационните технологии и биологията. Ето какво казват организаторите: „Напредъкът на генното инженерство, биотехнологиите и нанотехнологиите и интеграцията им с дигиталните технологии доскоро изглеждаше като научна фантастика, но вече започва да придобива съвсем реални измерения. Технологията ни обещава да превърне живите биологични системи в работна сила, която би могла да произвежда енергия, храна и строителни материали. Лекцията ще представи възможни сценарии за бъдещето, към които ни насочва синтетичната биология.“ Лектор ще е Невена Иванова, доктор по философия на технологиите в Токийски университет.

Нощта на мъртвите поети
Какво: Парти
Кога: 6 януари, 21:00 часа
Къде: Dada Bar
Вход: Свободен

За да завършиш подобаващо съботния ден ти предлагам посещение на тематично парти, на което ще звучат изпълнения на хора, които по една или друга причина – но предимно самоубийства и свръхдози – не са вече сред нас. Диджеят обещава да върти Крис Корнел и Честър Бенингтън, които изгубихме съвсем наскоро, както и Джон Ленън, Джордж Харисън, Джим Морисън, Джанис Джоплин, Джими Хендрикс, Кърт Кобейн, Франк Синатра, Рей Чарлз, Джеймс Браун, Нина Симоне, Ейми Уайнхаус, Майкъл Джексън. По малко за всеки вкус.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *